Työllisyyden kuntakokeilut alkavat tänään - Kotimaa | HS.fi

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat tänään

Yhtenä tarkoituksena on parantaa pidempään työttömänä olleiden pääsyä työmarkkinoille.

Yli puolet Suomen työttömistä työnhakijoista siirtyy valtion alaisista te-toimistoista kuntien vastuulle yli kahdeksi vuodeksi.­

1.3. 5:39

Työllisyyden kuntakokeilut, jossa noin 230 000 työtöntä työnhakijaa siirtyy valtion alaisista te-toimistoista kuntien vastuulle, alkavat tänään. Kokeilut jatkuvat hieman yli kahden vuoden ajan.

Työllisyyden kuntakokeilussa tavoitteena on edistää nykyistä tehokkaammin työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikommassa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. Kokeilun aikana muun muassa kehitetään palveluja, joiden avulla TE-palveluiden asiakkaiden yksilölliset osaamisen kehittämistarpeet ja työllistymisen esteet voitaisiin tunnistaa.

Lue kokeilusta lisää: Jopa 230 000 työtöntä siirretään viikon päästä kuntien huomaan – Marinin hallitus on tekemässä suuren virheen, sanoo tutkija

Mukana kokeilussa ovat ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi mukana ovat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa kokeilualueiden TE-toimistoissa.

Kokeilussa tavoitteeseen pyritään nivomalla työllisyys-, koulutus- sekä sosiaali- ja terveyspalvelut entistä tiiviimmin yhteen. Kunnat voivat kehittää palvelujaan oman alueensa tarpeiden mukaisesti.

Kokeilussa on mukana 25 kokeilualuetta ja 118 kuntaa tai kaupunkia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat