Koronarajoitukset tiukkenevat laajalla alueella Etelä-Suomessa - Kotimaa | HS.fi

Koronarajoitukset tiukkenevat laajalla alueella Etelä-Suomessa

Asiakastilojen henkilömäärän rajaaminen laajenee koskemaan koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) aluetta.

Husin Meilahden sairaala-alue Helsingissä.­

4.3. 23:05

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt laajentaa koronaviruksen estämiseksi asetettuja rajoituksia ensi viikon ajaksi eli ajalle 8.–14. maaliskuuta.

Asiakastilojen henkilömäärän rajaaminen laajenee koskemaan koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) aluetta. Tähän mennessä se on ollut voimassa Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Vantaan, Järvenpään, Keravan, Kirkkonummen, Sipoon ja Tuusulan alueilla.

Nyt mukaan tulevat myös Hanko, Raasepori, Inkoo, Lohja, Siuntio, Vihti, Karkkila, Hyvinkää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Askola, Porvoo, Loviisa ja Lapinjärvi.

Päätöksen mukaan asiakastiloissa sisällä saa olla samanaikaisesti enintään kymmenen asiakasta tai osallistujaa. Ulkona vastaava asiakasmääräraja on viisikymmentä.

Jos ihmisten määrää ei rajata, tila on suljettava. Määräys koskee sekä julkisten että yksityisten toimijoiden tiloja.

Tiloja saa kuitenkin käyttää vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Rajoitus ei koske myöskään ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Päätös koskee esimerkiksi urheiluhalleja ja kuntosaleja, uimahalleja, yleisiä saunoja, tanssipaikkoja, harrastajateattereita, huvipuistoja ja sisäleikkipaikkoja.

Päätös koskee myös kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja. Niiden kautta saa kuitenkin kulkea kauppakeskuksissa oleviin liikkeisiin.

Myös yläkoulut suljetaan, eli koulujen tiloja ei saa käyttää 7.–9.-luokkalaisten opettamiseen. Tämä määräys on voimassa ensi maanantaista 28. maaliskuuta asti Etelä-Suomen avin toimialueella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat