Syyttäjä: 21-vuotias mies tappoi ensin isänsä ja yritti sitten tappaa isoisänsä - Kotimaa | HS.fi

Syyttäjä: 21-vuotias mies tappoi ensin isänsä ja yritti sitten tappaa isoisänsä

Syytteiden mukaan mies tappoi ensin isänsä pihalle ja kävi sitten isoisänsä kimppuun miesten yhteisessä kodissa.

24.3. 13:00

Keski-Suomen käräjäoikeudessa luettiin keskiviikkona syytteet 21-vuotiaalle miehelle, jota syytetään isänsä taposta ja isoisänsä tapon yrityksestä. Syyttäjän mukaan rikokset tapahtuivat toukokuun lopulla Jyväskylässä talossa, jossa syytetty ja uhrit asuivat yhdessä.

Ensin mies hakkasi isäänsä nyrkeillä ylävartaloon. Isä pakeni ulos kadulle ja naapuritalon pihaan, missä syytetty jatkoi väkivaltaa. Syyttäjän mukaan mies kaatoi isänsä maahan ja potki ja löi tätä nyrkeillä sekä puisella harjanvarrella. Sitten mies otti rautaisen, liki kolme kiloa painaneen kaidetangon ja iski sillä isäänsä kymmenkunta kertaa kylkeen, selkään ja takaraivoon, kunnes uhri ei enää liikkunut.

Syyttäjän mukaan mies on esitutkinnassa tunnustanut aiheuttaneensa isänsä kuoleman tappelun seurauksena.

Pihalta mies palasi talolle ja rikkoi kaidetangolla ulko-oven lasin päästäkseen sisälle. Sisällä keittiössä mies ryhtyi syyttäjän mukaan hakkaamaan 76-vuotiasta isoisäänsä nyrkein ja rautakaiteella päähän ja käsiin, kun uhri yritti suojautua iskuilta.

Syyttäjän mukaan ottaen huomioon käytetyn väkivallan laatu, sen kohdistuminen päähän sekä tekoväline, syytetyn tarkoituksena oli tappaa isoisänsä tai ainakin hänen täytyi pitää kuoleman mahdollisuutta varmana tai varsin todennäköisenä tekonsa seurauksena.

Mies lopetti väkivallan vasta kun poliisi saapui paikalle ja käytti etälamautinta mieheen. Esitutkinnassa hän tunnusti väkivallan osin.

Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 11,5 vuoden vankeustuomiota.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat