Turun koronaryppäässä on todettu jo sata tartuntaa – ”Meillä on haastavat ajat edessä”, kaupungin tartuntatautilääkäri sanoo - Kotimaa | HS.fi

Turun koronaryppäässä on todettu jo sata tartuntaa – ”Meillä on haastavat ajat edessä”, kaupungin tartuntatauti­lääkäri sanoo

Ryppäässä on todettu maanantain jälkeen kaksikymmentä uutta tartuntaa. Tartuntojen aiheuttaja on Etelä-Afrikan virusvariantista edelleen syntynyt muunnos. ”Muunnos on mahdollisesti tullut meille Suomeen ulkomailta”, sanoo ylilääkäri Tytti Vuorinen.

Koronabussi partioi viime viikonloppuna Turun ylioppilaskylässä. Ranskalainen oikeustieteen opiskelija Blandine Andrault kävi siinä koronatestissä.

26.3.2021 15:57 | Päivitetty 26.3.2021 17:40

Turun koronavirus­tilanne on hankala eikä se näytä olevan laantumassa, Turun kaupunki tiedotti perjantaina iltapäivällä.

”Meillä on haastavat ajat edessä, eikä koronatilanne ole laantumassa. Kaikki mahdolliset toimet siis tarvitaan tilanteen hillitsemiseksi”, sanoo tiedotteessa tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi Turun kaupungilta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat