Poliisi tutkii Turun väki­vallan­tekoja kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä: ”On käytetty ampuma-asetta ja terä­asetta” - Kotimaa | HS.fi

Poliisi tutkii Turun väki­vallan­tekoja kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä: ”On käytetty ampuma-asetta ja terä­asetta”

Paikalta löytyi kaksi kuollutta ja yksi vakavasti loukkaantunut henkilö.

3.4. 8:52 | Päivitetty 3.4. 22:03

Turun Pernossa tapahtui lauantaina aamuyöllä kaksi epäiltyä henkirikosta ja kolme epäiltyä henkirikoksen yritystä. Tapahtumia tutkitaan kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä.

Poliisi oli ensin ilmoittanut epäilevänsä kahden henkirikoksen lisäksi yhtä henkirikoksen yritystä. Määrä nousi myöhemmin kolmeen, sillä kaksi muuta tapausta tulivat poliisin tietoon lauantaina tutkinnan edetessä.

”Tutkintakokonaisuuteen on lisätty kaksi murhan yritystä”, kertoi päivystävä tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mika Paaer Lounais-Suomen poliisilaitokselta HS:lle lauantai-iltapäivällä.

Epäilty on noin 30-vuotias mies. Asianomistajista kolme on miehiä ja kaksi naisia, ja suurin osa heistä on kolmissakymmenissä. Ainakin osa heistä on tuntenut toisensa entuudestaan.

Poliisi sai ilmoituksen ampumisesta Turun Pernossa sijaitsevassa kerrostalossa hieman neljän jälkeen aamuyöllä. Ensitietojen mukaan tapahtumapaikalla ammuttiin useita laukauksia. Lisäksi tilanteessa on Paaerin mukaan käytetty teräasetta.

”On käytetty ampuma-asetta ja teräasetta”, hän sanoi.

Hänen mukaansa tilanteessa asetta käytti vain epäilty tekijä.

Lauantain aikana ilmeni myös kaksi lievempää tilanteeseen liittyvää rikosepäilyä. Samaa miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Poliisi sai aamuneljän jälkeen ilmoituksen ampumisesta kerrostalossa Turun Pernossa lauantaina 3. huhtikuuta. Paikalta löytyi kaksi vainajaa ja yksi loukkaantunut. Poliisi otti epäillyn kiinni rappukäytävästä.­

Osa tapahtumista on tutkinnanjohtaja Paaerin mukaan tapahtunut asunnossa ja osa porraskäytävässä ja mahdollisesti myös kerrostalon välittömässä läheisyydessä.

Paikalta löytyi kaksi kuollutta ja yksi vakavasti loukkaantunut ihminen. Ensihoito toimitti loukkaantuneen sairaalaan. Hänen tilansa kerrottiin olevan vakaa mutta saaneen vakavia vammoja.

Kaksi muuta epäillyn henkirikoksen yrityksen uhria ovat Paaerin mukaan hyvässä fyysisessä kunnossa eivätkä he tiettävästi ole joutuneet sairaalahoitoon.

Poliisi kohtasi kerrostalon rappukäytävässä noin 30-vuotiaan miehen, joka otettiin kiinni epäiltynä teoista.

Paaer sanoo, että epäilty on kertonut tilanteen kulusta poliisille ilmeisen totuuden mukaisesti ja että pidätystilanne sujui rauhallisesti.

”Hän on kertonut tapahtumista hyvin seikkaperäisesti, mikä tukee poliisin muuta näyttöä.”

Paaer toteaa olevan ”tiettyjä syitä”, miksi tapausta tutkitaan murhana, muttei määrittele niitä tarkemmin. Hän korostaa kuitenkin tutkinnan olevan vasta alkuvaiheessa.

”Nimikkeet voivat tietenkin päivittyä sitä mukaa, kun poliisi saa lisätietoa.”

Poliisilla on Paaerin mukaan tiedossa alustava tapahtumakulku sekä vahva näkemys teon motiivista.

Paaer arvioi, että epäiltyä aiotaan vaatia vangittavaksi todennäköisesti tiistaina.

Turun Pernossa tutkittiin epäiltyjä henkirikoksia ja henkirikoksen yrityksiä lauantaina 3. huhtikuuta.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat