Poliisi: Turun Pernossa ammuttu mies oli epäillyn murhan varsinainen kohde, ampumisessa kuollut nainen oli tapahtuma­paikalle tullut sivullinen - Kotimaa | HS.fi

Poliisi: Turun Pernossa ammuttu mies oli epäillyn murhan varsinainen kohde, ampumisessa kuollut nainen oli tapahtuma­paikalle tullut sivullinen

Tutkinnanjohtaja kertoo HS:lle, että teon motiivi on käytännössä täysin poliisin tiedossa, mutta hän ei avaa asiaa tutkinnallisista syistä.

4.4. 13:24 | Päivitetty 4.4. 15:15

Lounais-Suomen poliisi tiedotti sunnuntaina lisää Turun Pernossa tapahtuneista vakavista väkivallanteoista. 27-vuotiasta miestä epäillään tällä hetkellä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Poliisi sai tiedon tapahtumista hätäkeskukseen tulleesta puhelusta, jossa kerrottiin, että paikalla on ammuttu laukauksia. Soittaja kertoi, että häntä oli ammuttu.

Poliisi löysi paikalta 25-vuotiaan naisen ja 27-vuotiaan miehen, joita oli ammuttu. Kumpikin heistä kuoli tapahtumapaikalla.

Paikalta löytyi myös 29-vuotias mies, joka oli saanut vakavia vammoja teräaseesta. Hänet toimitettiin sairaalaan.

Asunnosta löytyi myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä. Heillä ei ollut ulkoisia vammoja.

Poliisipartio kohtasi lähistöltä miehen, jolla oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui niistä poliisin käskystä ja hänet otettiin kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer kertoo tiedotteessa, että tämänhetkisten tietojen perusteella teon varsinaisena kohteena on ollut surmansa saanut mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet kaksi ihmistä.

Ammuttu nainen ja vammoja saanut mies ovat olleet tekijälle entuudestaan tuntemattomia.

”Poliisin tietojen mukaan he olivat sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle. Tutkinnan edetessä näihin asioihin saadaan lisää varmuutta”, Paaer sanoo.

Paaerin mukaan kaksi sivullista olivat olleet paikalla silloin, kun epäilty sinne saapui, mihin epäilty ei ollut varautunut.

Poliisi suoritti lauantain aikana tapahtumapaikalla teknistä rikostutkintaa ja kuulusteli rikoksesta epäiltyä sekä silminnäkijöitä. Poliisi kuuli myös sairaalaan toimitettua murhan yrityksen uhria.

Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella.

Alkutietojen perusteella 27-vuotiasta miestä epäiltiin kahdesta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä, mutta rikosnimikkeitä lisättiin lauantaina tutkinnan edetessä.

Tapahtuma-aikaan asunnossa oli kaksi henkilöä, joiden poliisi katsoo katsoo henkirikoksen yrityksen kohteeksi. Rikosnimikkeisiin on lisätty näiden kahden henkilön osalta epäilty murhan yritys.

”Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin”, Paaer sanoo.

Hän kertoo HS:lle, että teon motiivi on käytännössä täysin poliisin tiedossa, mutta hän ei avaa asiaa tutkinnallisista syistä.

Miestä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta.

Poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneeseen liittyen. Havainnoista voi ilmoittaa soittamalla alla lukevaan vihjenumeroon virka-aikaan kello 8–16, tai lähettämällä tekstiviestin, jossa on yhteydenottajan yhteystiedot.

Vihjepuhelimen numero on 050 326 8089.

Poliisi esittää epäiltyä miestä vangittavaksi alkuviikosta, todennäköisesti tiistaina. Tapahtumista tiedotetaan seuraavan kerran aikaisintaan, kun epäiltyä esitetään vangittavaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat