27-vuotias mies vangittiin epäiltynä Turun kaksoismurhasta ja kolmesta murhan yrityksestä – epäillyllä ei aiempaa rikoshistoriaa - Kotimaa | HS.fi

27-vuotias mies vangittiin epäiltynä Turun kaksoismurhasta ja kolmesta murhan yrityksestä – epäillyllä ei aiempaa rikoshistoriaa

Turun Pernossa ammuttiin lauantaina aamuyöstä, ja kaksi uhria kuoli luoteihin. Iltapäivällä vangittiin 27-vuotias epäilty, jolta ei löydy rikoshistoriaa ainakaan viimeiseltä kymmeneltä vuodelta.

6.4. 9:20 | Päivitetty 6.4. 14:53

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi tiistaina 27-vuotiaan miehen kahdesta epäillystä murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Epäillyt rikokset tapahtuivat lauantaina aamuyöstä Pernossa Turussa.

Vangitsemiskäsittely pidettiin suljetuin ovin, eikä poliisi edelleenkään avaa syytä epäillyille teoille.

Epäillyltä ei löydy Suomesta rikoshistoriaa aiemmalta kymmeneltä vuodelta. Osoitetietojen perusteella hän asuu Kouvolassa.

Ampuma-aseen laukauksiin kuoli 25-vuotias nainen ja 27-vuotias mies. Paikalta löytyi myös 29-vuotias mies, joka sai poliisin mukaan vakavia vammoja teräaseesta.

Ammuttu nainen ja vammoja saanut mies ovat olleet tekijälle entuudestaan tuntemattomia.

Asunnossa oli myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä.

Rikoskomisario Mika Paaer on aiemmin tiedottanut, että poliisin käsityksen mukaan teon varsinaisena kohteena oli ollut surmansa saanut mies ja mahdollisesti hänen seurassaan olleet kaksi ihmistä.

Epäilty löytyi tekopaikan lähistöltä. Hänellä oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui niistä poliisin käskystä, ja hänet otettiin kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa.

Paaer on kertonut, että epäilty on käyttäytynyt yhteistyöhaluisesti ja motiivi on poliisin tiedossa. Poliisi ei ole kuitenkaan toistaiseksi avannut käsitystään tarkemmin.

Poliisi on aiemmin kertonut eri medioille, että vangitsemisvaatimuksessa esitettyjen rikosnimikkeiden lisäksi miestä epäillään ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisin tämänhetkisen arvion mukaan tapauksen esitutkinta valmistuu kolmen kuukauden kuluessa. Syytteen nostamisen määräaika on ensimmäinen heinäkuuta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat