Suosikkinimissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia – Viime vuonna suosituimmat etunimet olivat Aino ja Leo - Kotimaa | HS.fi

Suosikkinimissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia – Viime vuonna suosituimmat etunimet olivat Aino ja Leo

Viime vuonna suosituimmat lasten etunimet suomenkielisillä lapsilla olivat Aino ja Leo. Ruotsinkielisillä lapsilla suosituimmat nimet olivat Ellen ja Emil.

Vanhempien nimimieltymykset eivät ole muuttuneet suuresti viime vuosien aikana.­

7.4. 12:44

Aino ja Leo olivat viime vuonna suosituimmat lasten etunimet, kertoo Digi- ja väestötietovirasto.

Viime vuonna syntyneistä tytöistä Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 276 tyttöä. Syntyneistä pojista 356 sai ensimmäiseksi nimekseen Leon.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Olivia, Sofia, Pihla ja Aada. Leon jälkeen suosituimmat poikien etunimet olivat Eino, Oliver, Elias ja Onni.

Vanhempien nimimieltymykset eivät ole muuttuneet suuresti viime vuosien aikana.

Aino oli myös vuonna 2019 vanhempien suosikkivalinta tyttölapsen etunimeksi, ja 5. suosituin vuonna 2018. Ainon jälkeen suosituimmat etunimet vuonna 2019 olivat Aada, Sofia, Eevi ja Olivia.

Pihla-nimi nousi vuoden 2019 sijalta 16 nyt neljänneksi suosituimmaksi tyttölapsen etunimeksi. Sen sijaan Eevi-nimi on pudonnut kuudenneksi.

Suuria muutoksia nimimieltymyksissä ei tapahtunut myöskään poikien ensimmäisissä etunimissä. Leo oli suosituin ensimmäinen nimi myös vuonna 2019 ja 3. suosituin sitä edeltävänä vuonna.

Lähes samat poikien etunimet löytyvät myös vuoden 2019 listalta, vain hieman eri järjestyksessä. Elias oli vuonna 2019 toiseksi suosituin etunimi, sen jälkeen Oliver, Eino ja Väinö. Nyt listalle noussut Onni-nimi oli vuonna 2019 9. suosituin.

Vielä vähemmän vaihtelua löytyy, kun tarkastelee kaikkia tyttöjen ja poikien saamia nimiä.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat viime vuonna Maria, Sofia, Aurora, Olivia ja Emilia. Täysin samat nimet löytyvät myös listan kärkipäästä vuonna 2019 ja 2018.

Viime vuonna viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael, Oliver ja Ilmari, kuten myös vuonna 2019 ja vuonna 2018, jolloin tosin Ilmari oli hieman suositumpi kuin Oliver.

Sama trendi on säilynyt myös ruotsinkielisten lasten nimissä.

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi vuonna 2020 oli Ellen. Poikien nimistä suosituin oli Emil. Ellenin sai nimekseen 27 tyttöä ja Emilin 35 poikaa.

Ellenin jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Stella, Saga, Freja ja Ebba. Vuonna 2018 suosituin etunimi oli Saga, ja sen jälkeen Emma, Stella, Ellen, Alva ja Ebba.

Pojille annettiin Emilin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Oliver, Liam, Edvin ja Benjamin. Myös vuonna 2019 Emil oli suosituin etunimi ruotsinkieliselle poikalapselle. Listan kärjestä löytyivät vuonna 2019 myös Liam ja Oliver, mutta Benjaminin sijaan listan kärjessä oli William.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Linnea, Elisabeth ja Linnéa. Vuonna 2019 Linnéa-nimi oli vasta 10. suosituin, ja sen sijaan viidenneksi suosituin oli Alice.

Pojilla taas viisi suosituinta nimeä viime vuonna olivat Alexander, Erik, Johannes, Mikael ja Emil, kuten myös vuonna 2019, vain hieman eri järjestyksessä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat