Ammattikoulutuksen hakijamäärät kasvoivat - Kotimaa | HS.fi

Ammattikoulutuksen hakijamäärät kasvoivat

Lukioihin hakeneiden määrä sen sijaan laski hieman.

9.4. 2:00

Perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin oli tänä keväänä aiempaa enemmän hakijoita, kertoo Opetushallitus. Kevään yhteishaussa oli noin 2 600 hakijaa enemmän kuin viime vuonna.

Yhteishaku lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen päättyi eilen.

Kaikki perusopetuksen tänä keväänä päättävät olivat ensimmäistä kertaa velvoitettuja hakemaan toisen asteen koulutukseen. Hakuvelvoite tuli voimaan vuodenvaihteessa.

Yhteishaussa oli tarjolla yli 80 000 aloituspaikkaa.

Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haki lähes 75 000 ihmistä, joista perusopetuksen päättäviä oli noin 58 000. Lisäksi valmistaviin koulutuksiin, kuten kymppiluokalle, haki 5 100 ja erityisoppilaitoksiin oli noin 3 700 hakijaa.

Ammatillisen koulutuksen hakijamäärät nousivat kevään yhteishaussa, kun taas lukiokoulutukseen hakevien määrä laski hieman. Ammatilliseen koulutukseen haki noin 3 000 hakijaa enemmän kuin viime vuonna, lukioihin haki noin 500 ihmistä vähemmän kuin viime vuonna.

Perusopetuksen päättävistä hakijoista 43 prosenttia haki ensisijaisesti ammatilliseen koulutukseen ja 57 prosenttia lukioon. Ammatillisen koulutuksen suosituimmat opintoalat olivat ajoneuvo- ja kuljetustekniikka, so­siaali- ja terveysala sekä liiketalous ja kauppa.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan aikaisintaan 17. kesäkuuta. Koulutukseen valittujen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 1. heinäkuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat