Ministeri Kiuru Ylen A-Talkissa: Rokote- sekä ennakkotesti­todistus pyritään saamaan käyttöön toukokuussa - Kotimaa | HS.fi

Ministeri Kiuru Ylen A-Talkissa: Rokote- sekä ennakkotesti­todistus pyritään saamaan käyttöön toukokuussa

Peruspalveluministeri Krista Kiuru pitää mahdollisena, että Astra Zenacan yhteys veritulppiin voi vaikuttaa Suomen rokotusaikatauluun.­

8.4. 23:21

Peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) kertoo Ylen A-Talk ohjelmassa, että todistus koronarokotteesta pyritään saamaan käyttöön toukokuun aikana. Samaan aikaan käyttöön tulisi myös ennakkotestitodistus.

Todistus olisi Kiurun mukaan puhelimeen saatava QR-koodi, jota olisi helppo käyttää tarpeen vaatiessa.

Kiuru kertoo A-Talkissa myös, että koronarokote Astra Zenacan yhteys veritulppiin vaikuttaa koronarajoitusten purkamiseen Suomessa.

”Astra Zenecan rokote ei ole sillä tavalla käytettävissä, kun me olemme ajatelleet ja se vaikuttaa rokotestrategiaan. Meillä on ollut halu toteuttaa sitä EU:ssa asetettua 70 prosentin tavoitetta kansakunnan rokottamiseksi kesällä”, Kiuru sanoo lähetyksessä.

Kiuru kertoo, että kaikki saadut rokotteet aiotaan käyttää.

”Pelkona on se, että tämä asettaa rokotekattavuutta eri asentoon. Joudumme pohtimaan seuraavan viikon aikana, minkälaista rokotekattavuutta lähdetään nyt hakemaan. THL:n tietojen mukaan tavoitteisiin ei näillä näkymin päästä, mutta aikuisten rokottamisesta ei jousteta”, Kiuru kommentoi.

A-Talkin keskustelussa olivat mukana myös THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta, taloustieteilijä Sixten Korkman ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat