Kouvolassa konduktöörien mielenilmaus vaikuttaa perjantaina junaliikenteeseen, osa junavuoroista peruttu - Kotimaa | HS.fi

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaus vaikuttaa perjantaina junaliikenteeseen, osa junavuoroista peruttu

VR on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut Kouvolassa. Mielenilmaus vaikuttaa myös Helsingistä lähteviin ja Helsinkiin saapuviin juniin.

Kotiin jäävät kaikki työvuoroissa olevat Kouvolasta käsin työskentelevät konduktöörit. He pelkäävät, että jatkossa heidän vuoronsa alkaisivat Helsingistä tai Riihimäeltä.­

9.4. 5:33 | Päivitetty 9.4. 7:25

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaisu vaikuttaa perjantaina rautatieliikenteeseen. Mielenilmaus on alkanut kello 4.30 ja se päättyy keskiyöllä.

Fintrafficin Rataliikennekeskus kertoo tiedotteessaan, että joitakin kaukojunavuoroja on peruttu perjantaina. VR:n mukaan joitakin perumisia on esimerkiksi Imatran ja Helsingin sekä Helsingin ja Joensuun välisissä vuoroissa.

Fintrafficin Rataliikennekeskus kertoo tiedotteessaan, että seuraavat junavuorot on peruttu perjantaina: Z230 Kouvolasta Helsinkiin, IC3 Helsingistä Joensuuhun, IC111 Helsingistä Imatralle ja IC11 Helsingistä Kouvolaan. Myös kaikki taajamajunat Kouvolan ja Lahden välillä sekä Kouvolan ja Kotkan sataman välillä on perjantaina peruttu.

Aiemmin ilmoitetusta poiketen vuoro IC104 Imatralta Helsinkiin liikennöidään normaalisti.

VR:n mukaan osa perutuista yhteyksistä korvataan busseilla. Lisäksi matkustajia ohjataan toisiin junavuoroihin.

Yle uutisoi myöhään torstaina, että konduktöörit jäävät perjantaina kotiin, koska heidän työnantajansa VR ilmoitti käynnistävänsä yt-neuvottelut. Ne koskevat Kouvolan Sanomien mukaan 27:ää työntekijää Kouvolassa.

Kouvolan Sanomien mukaan alueen taajamajunat operoidaan tällä hetkellä Kouvolan työpisteen kautta, mutta jatkossa ne olisivat osa VR:n lähiliikenneyksikköä. Yksikköä operoidaan Helsingistä. VR:stä kerrotaan lehdelle, että yt-neuvottelujen taustalla on muun muassa tämän hetken vähäinen taajamajunaliikenne Kouvolasta Lahteen ja Kotkaan.

VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilän mukaan kaikille olisi mahdollista tarjota työtä muualla konsernissa, lehti kirjoittaa. Tyynilä näkee, että suurin osa työllistyisi Helsinkiin.

JHL:n Raideammattilaisten osasto 72:n puheenjohtaja Tuomas Seppänen kertoo Kouvolan Sanomille, että työntekijät eivät olleet odottaneet yhtä radikaaleja toimenpiteitä. Seppänen ei usko, että suuri joukko lähtisi Kouvolasta Helsinkiin töihin. Syiksi kerrotaan etäisyys ja kulkuyhteydet.

Yt-neuvottelujen on määrä alkaa ensi viikolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat