Koululaisia kuljettanut bussi väisti traktoria ja suistui ojaan Joroisissa - Kotimaa | HS.fi

Koululaisia kuljettanut bussi väisti traktoria ja suistui ojaan Joroisissa

Kukaan ei loukkaantunut ulosajossa. Pelastuslaitos evakuoi koululaiset linja-autosta sivuikkunan kautta.

9.4. 10:29

Joroisissa Pohjois-Savossa koululaisia kuljettanut linja-auto suistui ojaan perjantaina aamulla, kerrotaan pelastuslaitokselta. Koulubussissa oli kymmenen alakouluikäistä oppilasta ja kuljettaja. Kukaan ei loukkaantunut ulosajossa.

Linja-auto suistui tieltä, kun se väisti pienellä hiekkatiellä vastaan tullutta traktoria. Ojaan suistuessaan linja-auto kallistui voimakkaasti kyljelleen, joten kyydissä olleet oppilaat eivät päässeet poistumaan auton ovesta. Pelastuslaitos evakuoi oppilaat autosta kuljettajan puoleisen sivuikkunan kautta.

Päivystävä palomestari Eerik Pudas kertoo STT:lle, että linja-auto ei kaatunut kyljelleen ojaan mutta kallistui voimakkaasti. Hänen arvionsa mukaan tilanteessa olisi voinut aiheutua loukkaantumisia, jos tilannenopeudet olisivat olleet suuremmat.

”Onneksi nopeudet olivat niin pieniä, että loukkaantumisilta vältyttiin”, Pudas sanoo.

Hän arvioi, että koulubussin nopeus oli enintään 40 kilometriä tunnissa, kun traktori tuli bussia vastaan hiekkatiellä. Suistumishetkellä bussin nopeus oli Pudaksen mukaan ehkä 10–20 kilometriä tunnissa.

Hätäkeskus sai ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Joroisten Köykkääntiellä hieman puoli yhdeksän jälkeen aamulla.

Pudas kertoi puoli kymmenen aikoihin, että onnettomuuspaikalle oli saapunut korvaava bussi, jonka kyydissä oppilaat pääsivät jatkamaan matkaa koululle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat