Poliisi epäilee Tampereen Villilän­niemen rivitalo­paloa tahallaan sytytetyksi – suurin palo on sammutettu, mutta raivaustyöt jatkuvat pitkään - Kotimaa | HS.fi

Poliisi epäilee Tampereen Villilän­niemen rivitalo­paloa tahallaan sytytetyksi – suurin palo on sammutettu, mutta raivaustyöt jatkuvat pitkään

Poliisi tutkii tapahtunutta tässä vaiheessa nimikkeellä tuhotyö.

12.4. 12:51 | Päivitetty 12.4. 16:17

Tampereen Villilänniemessä syttyi tulipalo rivitalohuoneistossa puoliltapäivin maanantaina. Pirkanmaan pelastuslaitos tiedotti puoli kahden aikaan iltapäivästä, että suurin palo on saatu sammutettua.

Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Tässä vaiheessa poliisi tutkii tapahtunutta nimikkeellä tuhotyö.

Pelastuslaitoksen mukaan palossa loukkaantui vakavammin yksi henkilö. Lisäksi palossa oli osallisena kaksi henkilöä, jotka eivät loukkaantuneet.

Pelastuslaitoksen mukaan raivaustyöt jatkuvat vielä pitkään, jotta palo ei syttyisi uudelleen. Alueella liikkuu runsaasti hälytysajoneuvoja.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Villilän­niemeen Länsi-Tampereelle maanantaina kello 11.26. Paikalla on ollut päivän aikana noin 15 pelastuslaitoksen yksikköä.

Pelastuslaitos tyhjensi myös asunnoista asukkaiden omaisuutta.

Palo syttyi yhdessä kolmekerroksisen rakennuksen asunnossa, josta se levisi laajalti rakennuksen yläpohjan onteloon, mikä aiheutti suuria palo- ja vesivahinkoja. Rakennuksessa on yhteensä neljä asuntoa.

Aamulehden paikalla olleen toimittajan Marjaana Karhunkorven mukaan alueella oli valtavasti savua. Palopaikalta poistui ainakin yksi ambulanssi vilkut päällä. Paikalla oli pelastuslaitoksen yksiköiden lisäksi paljon poliiseja ja ambulansseja.

Kello 12.35 paloa sammutettiin Karhunkorven mukaan kahden nostolava-auton avulla. Savua tuli ainakin yhdeltä parvekkeelta ja katon räystäiden alta. Liekkejä ei ollut enää näkyvissä. Vielä ennen kello 13 rakennuksen sisällä oli savusukeltajia.

Palosta ei aiheutunut enää kello 13:n jälkeen jälkeen mittavaa savuhaittaa ympäristölle.

Tutkinta jatkuu palopaikan tutkinnalla ja osallisten kuulemisilla aikaisintaan huomenna. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran huomenna tiistaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat