Kannabisbisnestä johtanut kaksikko tienasi lähes 1,5 miljoonaa euroa, viljelmät teollisuushallissa Kotkassa ja navetassa Posiolla - Kotimaa | HS.fi

Kannabisbisnestä johtanut kaksikko tienasi lähes 1,5 miljoonaa euroa, viljelmät teollisuushallissa Kotkassa ja navetassa Posiolla

Syyttäjän mukaan viljely oli ammattimaista. Tiloihin oli muun muassa rakennettu erilliset kasvu-, kukitus- ja kuivaushuoneet.

12.4. 14:59

Syyttäjä vaatii kuudelle ihmiselle vankeusrangaistuksia Kotkan ja Posion kannabiksenkasvatusjutussa.

Syyttäjän mukaan teollisuushalliin Kotkassa ja navettaan Posiolla tehdyissä kotietsinnöissä löydettiin yhteensä noin 250 eri kasvuvaiheessa ollutta kasvia. Näiden lisäksi tiloissa oli viljelty ainakin 31 satoa ja marihuanaa oli myyty yli 200 kiloa, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan viljely oli ammattimaista. Tiloihin oli muun muassa rakennettu erilliset kasvu-, kukitus- ja kuivaushuoneet. Lisäksi viljelyssä käytettiin syyttäjän mukaan lamppuja, tuulettimia, suodattimia sekä erilaisia koneita.

Syyttäjän mukaan toimintaa johtanut kaksikko tienasi vuosina 2017–2020 kannabiksella lähes 1,5 miljoonaa euroa, joita syyttäjä vaatii menetettäväksi valtiolle.

Asian käsittely alkoi maanantaina Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat