Yle: Teemu Torssosta syytetään pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta – epäillään myös automurron lavastamisesta - Kotimaa | HS.fi

Yle: Teemu Torssosta syytetään pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta – epäillään myös automurron lavastamisesta

Torssonen kiistää syytteet.

Teemu Torssonen Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä 23. helmikuuta 2021.­

12.4. 17:39

Jyväskylän kaupunginvaltuutettua Teemu Torssosta epäillään jälleen rikoksista, kertoo Yle.

Ylen mukaan Torssosta vastaan on nostettu syytteet laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Ampuma-aserikokseen liittyy myös epäily automurron lavastamisesta.

Pahoinpitely tapahtui Jyväskylässä 24. toukokuuta 2020. Ylen syyttäjältä saamien tietojen mukaan jyväskyläläinen mies oli huomauttanut Torssosen puolisolle jotakin tiedotteiden jättämisestä Jyväskylän satamaan.

Syyttäjän mukaan vaikuttaa siltä, että Torssonen oli odottanut miestä Kaunisharjun venesatamassa, jossa hän oli käynyt miehen kimppuun. Syynä oli ilmeisesti puolisolle tehty huomautus.

Miehen ja tapahtuneen nähneen todistajan mukaan Torssonen oli ottanut taskustaan kiven, jolla hän oli lyönyt miestä päähän. Mies oli yrittänyt kertomansa mukaan puolustautua työntämällä Torssosta kauemmas jaloillaan.

Torssosen versio tapahtumista on se, että mies oli käynyt hänen kimppuunsa ja hän oli puolustautunut. Syyttäjän mukaan todistajien kertomus kuitenkin tukee miehen tarinaa siitä, että väkivallan aloitti Torssonen ja mies puolustautui. Miehen käyttämä väkivalta oli syyttäjän mukaan hätävarjelua.

Torssonen pitää päätöstä vääränä.

”Olen todella hämmästynyt, että tämän voi näin täysin päälaelleen kääntää”, Torssonen sanoo Ylelle.

Ampuma-aserikos liittyy siihen, että pahoinpitelyn jälkeen poliisi oli määrännyt Torssosen luovuttamaan haulikkonsa, pistoolinsa ja lintukiväärinsä poliisille. Tämä on tavallista silloin, kun ampuma-aseen haltijaa epäillään rikoksesta.

Torssonen ei kuitenkaan voinut omien sanojensa mukaan toimittaa aseitaan poliisille, koska hänen käyttämäänsä autoon oli murtauduttu ja aseet varastettu autosta.

Automurtoa ei käsitelty pidemmälle, koska tutkinnan aikana Torssosen äiti, joka omistaa auton, ilmoitti peruvansa rangaistusvaatimuksen vahingonteosta. Vahingonteko on asianomistajarikos, joten käsittely lopetettiin.

Torssosta epäiltiin viime syksynä perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä. Häntä vastaan ei nostettu syytettä. Syyttäjien mukaan hänen syyllisyydestään ei ollut näyttöä.

Murhan yrityksen tutkinnan yhteydessä Torssosen aseet löytyivät tuttavan luota toiselta puolelta Suomea. Tämä herätti poliisin epäilyt lavastuksesta.

Ylen mukaan epäiltyä lavastusta saatetaan käsitellä tulevassa oikeudenkäynnissä, joka on määrä pitää 19. toukokuuta.

Torssonen kiistää Ylelle jyrkästi automurron lavastamisen ja ampuma-aserikoksen. Epäiltynä ampuma-aserikoksesta on myös Torssosen tuttava, jonka luota aseet löydettiin.

Torssonen on ehdolla kuntavaaleissa. Hänet erotettiin perussuomalaisten jäsenyydestä vuonna 2019, minkä jälkeen Torssonen perusti oman valtuustoryhmänsä nimeltä Jyväskyläläisten hyväksi.

Kuvakaappaus Teemu Torssosen Youtube-videolta.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat