Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta linjasi, että Facebook-ryhmän jäsenyyden epääminen ennakkoon syrji yhdistyksen jäsentä - Kotimaa | HS.fi

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta linjasi, että Facebook-ryhmän jäsenyyden epääminen ennakkoon syrji yhdistyksen jäsentä

Yhdistyksen mukaan hakija oli toiminut yhdistyksen tavoitteiden ja päätösten vastaisesti ja kannustanut laittomina pidettäviin tekoihin.

13.4. 16:29

Yhdistyksen Facebook-ryhmän jäsenyyden epääminen ennakkoon yhdistyksen jäseneltä oli syrjivää, katsoo yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta päätöksessään.

Hakija katsoi, että häntä oli syrjitty hänen mielipiteidensä perusteella, kun häntä ei hyväksytty ryhmään, vaikka hän oli yhdistyksen jäsen. Hakijalla ja vastaajalla oli eriäviä näkemyksiä erään järven hoitamisesta sekä yhdistyksen toiminnasta.

Yhdistyksen mukaan hakija oli toiminut yhdistyksen tavoitteiden ja päätösten vastaisesti ja kannustanut laittomina pidettäviin tekoihin.

Lautakunnan mukaan ryhmän jäsenyyden epääminen ja kirjoittamiskielto eivät olleet oikeasuhtaisia ja syrjivät yhdistyksen jäsentä hänen mielipiteidensä perusteella yhdenvertaisuuslaissa tarkoitetulla tavalla. Lautakunta kielsi vastaajaa jatkamasta tai uusimasta hakijaan kohdistuvaa syrjintää.

Maaliskuinen päätös ei ole vielä lainvoimainen. Päätökseen voi hakea muutosta hallinto-oikeudelta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat