Kalastusrajoitukset saimaannorpan suojelemiseksi eivät ole enää voimassa, hallituksessa kiistaa rajoitusten pituudesta - Kotimaa | HS.fi

Kalastusrajoitukset saimaannorpan suojelemiseksi eivät ole enää voimassa, hallituksessa kiistaa rajoitusten pituudesta

Saimaan verkkokalastuskiellon oli tarkoitus alkaa tänään, mutta uuden asetuksen antaminen on viivästynyt.

Saimaalla ei voimassaolevia kalastusrajoituksia saimaannorpan suojelemiseksi.­

15.4. 10:50

Saimaalla ei enää tästä päivästä lähtien ole voimassa olevia kalastusrajoituksia saimaannorpan suojelemiseksi.

Edellinen kalastusrajoituksia koskeva asetus oli voimassa eiliseen saakka. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan uuden asetuksen antaminen on viivästynyt, koska sen valmistelu on kesken hallituksessa.

Lausuntokierroksella käyneen asetusluonnoksen mukaan verkkokalastus olisi kokonaan kiellettyä Saimaan kalastusrajoitusalueella tästä päivästä alkaen aina kesäkuun loppuun asti, lukuun ottamatta kalastamista alle 22 millimetrin solmuvälin muikkuverkoilla.

Kalastusrajoitusten pituudesta ei ole kuitenkaan löytynyt sopua hallituksessa, joten uutta asetusta ei ole toistaiseksi annettu.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr) ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) kiistelivät kalastusrajoituksista eilen Twitterissä.

Mikkonen kirjoitti, että maa- ja metsätalousministeriö ei ole tuonut uutta asetusta hallituksen päätettäväksi. Lepän mukaan Mikkosen väite ei pidä paikkaansa.

”Olemme tuoneet hallituspuolueille useita tiukennettuja asetusvaihtoehtoja, joista mikään ei ole sopinut vihreille”, Leppä tviittasi.

Mikkosen mukaan verkkokalastuskieltoa tulisi pidentää nykyisestä saimaannorpan turvaksi ja tehdyt esitykset ovat olleet riittämättömiä. Vihreät haluaisi pidentää Saimaan alueen verkkokalastuskieltoa heinäkuun loppuun saakka.

Leppä vetosi eilen tiedotteessa Saimaan asukkaisiin, mökkiläisiin ja kalastajiin, että he jättäisivät verkot naulaan 15. huhtikuuta alkaen ja turvaisivat näin saimaannorpan suojelun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat