Mieheltä löytyi kilo dynamiittia autosta, kertoi olevansa matkalla Jyväskylän poliisi­asemalle ja aikovansa räjäyttää dynamiitit - Kotimaa | HS.fi

Mieheltä löytyi kilo dynamiittia autosta, kertoi olevansa matkalla Jyväskylän poliisi­asemalle ja aikovansa räjäyttää dynamiitit

Mies on otettu kiinni epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja räjähderikoksesta.

17.4. 11:17 | Päivitetty 17.4. 12:34

Keski-ikäisen miehen epäillään yrittäneen viedä räjähteitä Jyväskylän poliisiasemalle, tiedottaa poliisi. Hänet on otettu kiinni epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja räjähderikoksesta.

Keskisuomalainen mies ilmoitti myöhään perjantai-iltana hätäkeskukseen, että hänellä on autossaan dynamiittia ja että hän on matkalla Jyväskylän poliisiasemalle. Poliisin tiedotteen mukaan mies oli kertonut aikovansa räjäyttää dynamiitit.

Poliisi paikansi miehen ajoneuvon Jyväskylän Keuruuntielle ja otti miehen kiinni. Mies ei vastustellut poliisia kiinniottotilanteessa.

Poliisi löysi miehen autosta useita dynamiittipötköjä, joihin osaan oli kiinnitetty nallit. Yhteensä dynamiittia löytyi noin kilon verran.

Päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela kuvailee määrää mittavaksi. Dynamiittimäärän vaarallisuutta kuvaa Asmundelan mukaan se, että poliisin räjähderyhmä työskenteli noin 300 metrin varoetäisyydellä.

Paikalle kutsuttu räjähteisiin erikoistunut ryhmä aloitti räjähteiden vaarattomaksi tekemisen vasta viideltä lauantaiaamuna, ja oli valmis puoli kahdeksalta. Sitä ennen poliisi oli joutunut sulkemaan Keuruuntien autoliikenteen tieltä, sekä rajoittanut junaliikennettä alueella useaksi tunniksi.

Poliisi jatkaa tapahtuman selvittämistä. Mies on Asmundelan mukaan ollut poliisin kanssa tekemisissä aiemminkin.

”Mutta ei ole ollut mitään sellaista, mikä olisi viitannut näin vakavaan asiaan”, sanoo Asmundela.

Poliisilla on käsitys siitä, mistä mies on voinut saada dynamiitit, mutta asiaan pyritään saamaan varma vastaus viikonlopun aikana, kertoo Asmundela. Myös motiivista poliisilla on Asmundelan mukaan alustava käsitys.

Tutkinta jatkuu lauantaina kotietsinnällä ja kuulusteluilla. Tekoon ei toistaiseksi epäillä liittyvän miehen lisäksi muita henkilöitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat