Etätyö vei ihmiset pois henkilöstö­ravintoloiden salaattipöytien äärestä – asiantuntijat huolissaan kasvisten syönnin vähenemisestä kotona

Henkilöstöravintoloiden runsaat salaattipöydät ovat osaltaan lisänneet ja monipuolistaneet suomalaisten kasvisten syöntiä, mutta etätyöläiset jäävät niistä nyt paitsi.

Salaattibuffet kuuluu yleensä lounaan hintaan suomalaisissa henkilöstöravintoloissa.

22.4.2021 17:28

Koronaviruspandemia ajoi ison joukon suomalaisia työpaikoilta kotiin etätöihin. Se muutti paitsi työntekoa myös arjen ruokailutapoja.

Normaalivuosina keskimäärin yli 90 prosenttia suomalaisista työikäisistä nauttii päivittäin lounaan. Ylivoimaisesti suosituin lounaspaikka on henkilöstöravintola. Noin puolet työikäisistä voi ruokailla työnantajan järjestämässä henkilöstöravintolassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat