Hallinto-oikeus kumosi Helsingin poliisin saaman uhkasakon: oikeuden mukaan kahden tummaihoisen naisen pysäyttäminen ei ollut etnistä profilointia - Kotimaa | HS.fi

Hallinto-oikeus kumosi Helsingin poliisin saaman uhkasakon: oikeuden mukaan kahden tummaihoisen naisen pysäyttäminen ei ollut etnistä profilointia

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta oli määrännyt poliisilaitokselle 10 000 euron uhkasakon prostituutiovalvonnasta. Oikeuden mukaan kahden tummaihoisen naisen pysäyttäminen ei ollut kiellettyä profilointia.

Hallinto-oikeus kumosi Helsingin poliisilaitokselle määrätyn uhkasakon etnisestä profiloinnista. Uhkasakko oli annettu tapauksesta, jossa poliisit pysäyttivät kaksi tummaihoista naista prostituutiovalvonnan yhteydessä Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa Helsingin keskustassa.

26.4.2021 16:01 | Päivitetty 26.4.2021 16:32

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut Helsingin poliisilaitokselle määrätyn uhkasakon etnisestä profiloinnista. Uhkasakon oli antanut yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta.

Lautakuntaan asian olivat vieneet kaksi naista, jotka poliisi pysäytti heinäkuussa 2016 Helsingin ydinkeskustassa. Naiset epäilivät, että heidän pysäyttämisensä perustui syrjivään etniseen profilointiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat