EU vaatii pian organisaatioilta ilmoitus­kanavaa, jolla voidaan ilmoittaa väärin­käytöksistä – yritykset eivät tunne velvollisuutta kanavan tarjoamiseen

Organisaatioilla oli ilmoituskanavan perustamiseen liittyen paljon ennakkoluuloja. Keskuskauppakamarin johtajan mukaan ilmoituskanava kertoo siitä, että organisaatio toimii vastuullisesti ja nykyajan mukaisesti.

EU-direktiivi vaatii pian useilta yrityksiltä ilmoituskanavaa, jolla voi ilmoittaa yrityksessä tapahtuvista väärinkäytöksistä. Direktiivin yhtenä tavoitteena on suojata ilmoituksen tekijää haitallisilta vastatoimilta. Kuvassa toimistotyöläisiä Helsingissä toukokuussa 2015.

6.5.2021 2:00 | Päivitetty 6.5.2021 10:56

Yritykset eivät ehkä tunne riittävästi velvollisuutta tarjota ilmoituskanava ja luoda siihen liittyviä menettelyjä, selviää Keskuskauppakamarin ja Bonfide Oy:n teettämän verkkokyselyn raportista.

Kyselyyn vastanneista organisaatioista puolet kertoi, että heillä ei vielä ole käytössään ilmoituskanavaa. Näistä yrityksistä lähes puolet ei vielä suunnitellutkaan kanavan hankintaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat