Sastamalan kolarissa kuolleet olivat kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja keski-ikäinen mies, poliisi epäilee ohittaneen auton kuljettajaa ylinopeudesta - Kotimaa | HS.fi

Sastamalan kolarissa kuolleet olivat kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja keski-ikäinen mies, poliisi epäilee ohittaneen auton kuljettajaa ylinopeudesta

Lisäksi kolme ihmistä loukkaantui kolarissa vakavasti.

9.5. 0:01 | Päivitetty 9.5. 15:29

Sastamalassa Porintiellä eli valtatiellä 11 tapahtui lauantaina vakava liikenneonnettomuus, jossa oli osallisina kaksi henkilöautoa ja moottoripyörä. Onnettomuudessa kuoli kolme ja loukkaantui vakavasti kolme ihmistä.

Onnettomuus tapahtui lauantai-iltana noin kello 18. Kyseessä oli ohitustilanne, jossa ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi vastaantulevien kaistalla ajaneeseen toiseen henkilöautoon. Ohittamaan lähtenyt auto oli matkalla Porin suunnasta kohti Tamperetta, ja omalla kaistallaan ajanut henkilöauto oli tulossa Tampereen suunnasta.

Onnettomuudessa kuolivat ohittamaan lähteneen auton kuljettaja sekä yksi matkustaja. Lisäksi kolmas kyydissä ollut loukkaantui vakavasti.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista kertoo HS:lle, että ohittaneessa autossa olleet olivat alle 20-vuotiaita miehiä.

Kolarissa kuoli myös moottoripyöräilijä, joka törmäsi henkilöautoihin. Hän oli keski-ikäinen mies.

Omalla kaistallaan olleen auton kuljettaja ja matkustaja, yli 60-vuotias pariskunta, loukkaantuivat vakavasti.

Sastamalassa sattui lauantaina vakava liikenneonnettomuus.

Loukkaantuneet vietiin sairaalahoitoon. Niemisen mukaan heillä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Nieminen kertoo, että onnettomuudessa menehtyneet kuolivat tapahtumapaikalla. Onnettomuuden osalliset olivat kotoisin eri paikkakunnilta Länsi- ja Sisä-Suomesta.

Poliisi epäilee, että ohittamaan lähteneen auton kuljettaja ajoi ylinopeutta. Nieminen ei osaa sanoa, onko päihteillä osuutta asiaan, mutta sitä selvitetään.

Kolaripaikalla Sastamalan Putajassa on suora tieosuus, jossa ei ole risteyksiä. Keli on Niemisen mukaan ollut valoisa ja kuiva. Tiellä on 100 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Tie oli onnettomuuden vuoksi suljettuna liikenteeltä noin kuuden tunnin ajan.

Onnettomuuspaikalle oli sunnuntaina tuotu kynttilöitä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat