Vuoden eurooppalainen on tutkija Timo Miettinen ja nuori eurooppalainen romaniaktivisti Leif Hagert - Kotimaa | HS.fi

Vuoden eurooppalainen on tutkija Timo Miettinen ja nuori eurooppalainen romaniaktivisti Leif Hagert

Vuoden eurooppalainen ja nuori eurooppalainen -tunnustukset jaetaan vuosittain Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta.

Timo Miettinen ja Leif Hagert.

9.5. 12:14

Tutkija Timo Miettinen on valittu Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi. Vuoden nuori eurooppalainen on romaniaktivisti Leif Hagert.

Vuoden eurooppalainen ja nuori eurooppalainen -tunnustukset jaetaan vuosittain Eurooppa-päivänä 9. toukokuuta.

Vuoden eurooppalainen -tunnustus jaetaan henkilölle, joka luo keskustelua ja lisää tietoisuutta Euroopan unioniin ja Eurooppaan liittyvissä poliittisissa, yhteiskunnallisissa ja inhimillisissä kysymyksissä.

”Timo Miettinen on Suomen näkyvimpiä EU- ja Eurooppa-asioiden kommentaattoreita, yhteiskunnallisia keskustelijoita ja monimutkaisten kokonaisuuksien kansankielistäjiä. Tutkijana Miettinen on kyennyt popularisoimaan tutkittua tietoa ja vahvistamaan sen asemaa kansalaiskeskustelussa ja poliittisessa päätöksenteossa”, sanoo Eurooppalainen Suomi -yhdistyksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto (kok) tiedotteessa.

Timo Miettinen on eurooppalaiseen filosofiaan, aatehistoriaan ja politiikkaan erikoistunut yliopistotutkija Helsingin yliopistossa. Hän toimii tällä hetkellä Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtajana sekä tiiminvetäjänä Suomen Akatemian rahoittamassa Eurostorie-huippuyksikössä.

”Euroopan tutkiminen ja ymmärtäminen liittyy omassa ajattelussani ennen kaikkea vastuuseen omasta historiastamme ja nykytilanteesta. Ajattelumme on täysin kiinni eurooppalaisessa perinteessä ja sen erityislaadussa”, Miettinen kertoo.

Vuoden nuori eurooppalainen edistää rohkeasti eurooppalaisia arvoja sekä ottaa aktiivisesti ja rakentavasti osaa eurooppalaiseen kansalaiskeskusteluun. Tunnustuksen saanut Leif Hagert on 32-vuotias helsinkiläinen freelancer, aktivisti ja kolumnisti.

”Rakenteellisen syrjinnän vastustaminen kuuluu eurooppalaisten arvojen ytimeen. Vähemmistöjen ja erityisesti romanien oikeudet koskettavat ja puhuttavat paitsi Suomessa, myös laajemmin Euroopassa”, kertoo tiedotteessa Eurooppanuorten puheenjohtaja Risto Rajala.

”Tämä tunnustus kertoo, että romaniasiat alkavat viimeinkin saamaan kipeästi tarvitsemaansa huomiota”, Hagert kommentoi palkintoaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat