Helleraja on ylittynyt keskiviikkona kymmenillä paikkakunnilla – lämpimintä Oulussa, jo yli 28 astetta - Kotimaa | HS.fi

Helleraja on ylittynyt keskiviikkona kymmenillä paikkakunnilla – lämpimintä Oulussa, jo yli 28 astetta

Helleraja ylittyi keskiviikkona monin paikoin.

Auringonottajia ja uimareita Hietaniemen uimarannalla Helsingissä tiistaina.

12.5. 18:05 | Päivitetty 12.5. 20:51

Sää jatkuu helatorstaina helteisenä suuressa osassa maata, kertoo Ilmatieteen laitos. Sää on melko samanlainen kuin keskiviikkona, jolloin Oulussa mitattiin kevään toistaiseksi korkein lämpötila 28,1 astetta.

Ilmatieteen laitos kertoi keskiviikkoiltana Twitterissä, että Pohjois-Pohjanmaata myöden lämpötila nousi monin paikoin yli 25 asteen eli hellelukemiin. Lapissa oli selvästi viileämpää.

Kyseessä oli tämän kesäkauden toinen hellepäivä. Ensimmäinen oli tiistaina, jolloin helteistä oli Vantaalla, Hyvinkäällä ja Mäntsälässä. Tyypillisesti ensimmäinen hellepäivä Suomessa osuu kohdalle vasta toukokuun 25. päivän tienoilla.

Viime päivien helteet eivät yllättäneet meteorologia.

”Kyllähän sitä hellettä oli ennustettu”, sanoi päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta.

Keskiviikko oli helteinen maan etelä - ja keskiosissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, ja torstaina tilanne säilyy ennallaan.

”Samat alueet on lämpimiä ja Lappi edelleen on epävakainen ja viileä”, Laakso kertoi.

Sateiden mahdollisuus on torstaina pieni.

Perjantaina sää muuttuu epävakaisemmaksi.

”Kuuroja tulee maan etelä- ja keskiosissa, ja sitten ei ehkä enää niin laajalti päästä helteisiin, ehkä joku paikka voi olla, jossa päästään”, Laakso sanoi. Lämpimintä näyttäisi perjantaina olevan läntisessä Suomessa. Lämpötilat voivat olla noin 23–24 asteen tuntumassa.

Viikonloppuna sää muuttuu epävakaisemmaksi, ja lämpötilat ovat Etelä- ja Keski-Suomessa reilussa 20 asteessa. Lappi pysyy viileämpänä. Pohjoisimmassa Suomessa voi olla vielä yöpakkasia, ja myös lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia, Ilmatieteen laitos twiittasi keskiviikkona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat