Suomalaiset ovat alkaneet varata pakettimatkoja vilkkaammin, kun suositut lomamaat ilmoittivat avaavansa rajat turisteille - Kotimaa | HS.fi

Suomalaiset ovat alkaneet varata pakettimatkoja vilkkaammin, kun suositut lomamaat ilmoittivat avaavansa rajat turisteille

Aurinkomatkoilla on myynnissä matkat ulkomaan kohteisiin heinäkuun alusta alkaen. Tuilla ensimmäinen lähtö on kesäkuun alussa.

Tuin ensimmäinen lomalento Kreetalle tälle kesälle on suunniteltu järjestettäväksi 10. kesäkuuta.

17.5. 14:20

Pakettimatkojen myynti on alkanut hiljalleen vilkastua sen jälkeen, kun suositut lomamaat ovat alkaneet avata rajojaan matkailijoille.

Kreikka ilmoitti viime viikolla, että se vaatii maahan lentäen tai laivalla maan saarille tulevilta matkustajilta rokotustodistusta tai negatiivista koronatestiä. Sekä maan hallitus että epidemian runtelema matkailuala toivovat, että turistit palaisivat kreikkalaisille rannoille viime vuoden pohjanoteerauksen jälkeen.

Lue lisää: Kreikka avautui turisteille virallisesti perjantaina, matkailijoilta vaaditaan negatiivista testitulosta tai rokotustodistusta

Portugalin hallitus kertoi lauantaina sallivansa jälleen turistien tulon maahan maanantaista lähtien. Tämä tarkoittaa, että myös Suomesta pääsisi matkustamaan Portugaliin.

Kreikka on ollut suomalaisten suosituimpien ulkomaan matkakohteiden joukossa ennen koronaepidemiaa.

Etenkin Kreikan kohteiden myynti onkin viime viikkoina kasvanut ja esimerkiksi heinäkuun matkojen kysyntä on lisääntynyt, kertoo Aurinkomatkojen viestinnästä vastaava asiantuntija Mari Kanerva.

Tällä hetkellä Aurinkomatkoilla on myynnissä matkoja ulkomaan kohteisiin heinäkuun alusta alkaen ja kaikki ulkomaan matkat kesäkuun loppuun saakka on peruttu. Päätökset heinäkuun matkojen toteuttamisesta tehdään lähiaikoina.

”Suomalaisilla on selkeästi halua matkustaa heti kun se on mahdollista, ja monet ovat siirtäneet matkojaan seuraavaan mahdolliseen ajankohtaan”, Kanerva kertoo.

Myös Tuilta kerrotaan, että kesän kysyntä on kasvanut hiljalleen. Etenkin alkukesälle on nähtävissä viime viikon myyntien perusteella patoutunutta kysyntää, kertoo Tui Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Tuin ensimmäinen lähtö Kreetalle on tällä hetkellä 10. kesäkuuta, mutta matkan toteutuminen riippuu viranomaisten suosituksista.

”Seuraamme kohdemaiden säädöksiä tarkkaan, ja sen mukaan teemme päätöksiä”, Aaltonen kertoo. Esimerkiksi Kreikkaan matkustaville yhtiö tarjoaa mahdollisuutta edulliseen koronatestaukseen yhteistyökumppaninsa kautta.

Kreetan lisäksi yhtiön Kreikan-kohteita kesällä ovat Rodos, Samos ja Kos.

Myös syksyn ja talven lomamatkoja on varattu Aaltosen mukaan jo runsaasti. Toisin kuin viime kesänä, matkansa varanneet eivät enää pyydä rahojaan takaisin vaan haluavat siirtää matkansa.

”Selvästi matkustushalukkuutta on jo ilmassa”, Aaltonen sanoo.

Etenkin lapsiperheet ovat varanneet matkoja pääosin syysloman ja talviloman aikoihin. Kesäksi varauksia ovat tehneet enemmän aikuiset pariskunnat.

Ikaalisten matkatoimiston toimitusjohtaja Esa Talonen kertoo, että varausten määrä on yhä alhainen ja koko ala odottaa Suomen viranomaisilta tietoja siitä, miten vapaa-ajan matkustamista ulkomaille voidaan järjestää.

Ikaalisten matkatoimisto perui pandemian vuoksi kaikki myydyt ulkomaan matkat kevättalvella ja lentäen tehtävät matkat toukokuuhun asti.

Ikaalisten matkatoimisto myy valmismatkoja muun muassa Baltiaan, Norjaan sekä Eurooppaan. Matkatoimiston Kreikan-kohteita ovat muun muassa Kreeta, Rodos ja Santorini.

Kotimainen matkailu on hieman korvannut ulkomaan kysyntää, mutta ei täysin.

”Suomalaisten kotimaanmatkailu on luonteeltaan hyvin erilaista. Matkaan yhdistetään usein piipahdus mökillä tai tuttavilla”, Talonen kertoo.

Yhtiö lanseerasi myös virtuaaliset matkat.

”Ne ovat löytäneet yllättävän hyvin kohdeyleisönsä ja varmasti tulevat jäämään valikoimaan myöhemminkin, sillä se on asiakkaan kannalta myös erinomainen tapa tutustua kohteeseen”, Talonen kertoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat