HS:n koronakooste – tiedot eivät enää päivity

HS:n grafiikat kertoivat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

18.5.2021 11:43 | Päivitetty 8.12.2022 11:40

HS seurasi tässä jutussa koronatilanteen kehittymissä niin Suomessa kuin maailmalla automaattisesti päivittyvien grafiikoiden avulla. Grafiikoiden päivittäminen lopetettiin 8.12.2022.

Grafiikoista voi yhä tarkastella koronatilanteen kehittymistä joulukuuhun 2022 saakka.

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä näkyy alla olevassa grafiikassa.

Sairaalahoitoluvuissa on mukana sekä koronavirustaudin takia sairaalaan joutuneet että ne positiivisen koronatestituloksen saaneet, jotka ovat tulleet sairaalaan muista syistä.

Tartuntatilanne Suomessa

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näytti THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle.

Testauskriteerit ovat vaihdelleen epidemian aikana, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Alla olevasta grafiikasta voit tarkastella, miten tartuntatilanne on muuttunut kunnittain tai sairaanhoitopiireittäin. Voit valita valikosta, minkä kunnan tai sairaanhoitopiirin tietoja haluat katsella.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näytti joulukuun 2022 alussa tältä.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näytti Suomessa THL:n mukaan joulukuun alussa 2022 tältä:

Tehtyjen koronavirus­testien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet alla olevasta grafiikasta.

Kuolleet Suomessa

Kuolematilastossa koronavirukseen liittyviksi kuolemiksi määritellään kaikki kuolemat, jotka ovat tapahtuneet 30 päivän kuluessa positiivisesta testituloksesta kuolinsyystä riippumatta.

Kuolleiden ikä- ja sukupuolijakauma joulukuun 2022 alkuun mennessä selviää seuraavasta grafiikasta. Mikäli jossain ikäryhmässä on alle viisi miestä tai naista, THL ei kerro tarkkaa sukupuolijakaumaa.

Rokotustilanne Suomessa

HS:n grafiikka seurasi rokotusten etenemistä eri puolilla Suomea.

Hae listasta haluamasi kunta, niin näet ikäryhmäkohtaiset rokotusluvut.

Rokotukset maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, kuinka paljon eri maissa on joulukuun 2022 alkuun mennessä rokotettu.

Kartan alla oleva taulukko kertoo, milloin kunkin maan data on päivittynyt. Suomen tiedot ovat THL:ltä, muiden maiden tiedot ovat peräisin Oxfordin yliopiston Our World in Data -projektista (Owid).

Koronatilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, miten tartuntojen ja kuolemien päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Grafiikan alla olevasta valikosta voit myös valita, haluatko tarkastella tartuntoja vai kuolemia asukaslukuun suhteutettuna vai absoluuttisina lukuina.

Sairaanhoidon ja tehohoidon kuormitusta eri maissa voi tarkastella alla olevasta grafiikasta.

Maiden nimiä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Grafiikan alla näkyy kaikki maat, joista tietoja oli joulukuun 2021 loppupuolella saatavissa.

Samasta grafiikasta voit tarkastella myös rokotustahdin kehittymistä eri maissa.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää joulukuun 2022 alussa valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat