HS:n päivittyvät grafiikat kertovat tuoreimmat tiedot korona­virus­tilanteesta

Torstaisin päivittyvät tartunta- ja kuolematiedot. HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

18.5.2021 11:43 | Päivitetty 19.5. 11:37

Tästä HS:n koronatilannekatsauksesta löydät tuoreimmat tiedot koronatilanteesta niin Suomesta kuin maailmalta.

Grafiikat päivittyvät automaattisesti, grafiikasta riippuen.

Tiedot Suomen sairaalahoidon tarpeesta, tartunnoista, kuolemista ja testimääristä päivittyvät torstaisin.

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä näkyy alla olevassa grafiikassa.

Sairaalahoitoluvuissa on mukana sekä koronavirustaudin takia sairaalaan joutuneet että ne positiivisen koronatestituloksen saaneet, jotka ovat tulleet sairaalaan muista syistä.

Alla olevasta

Rokotustilanne Suomessa

HS:n grafiikka seuraa rokotusten etenemistä eri puolilla Suomea. THL päivittää rokotustiedot kerran viikossa keskiviikkoisin.

Hae listasta haluamasi kunta, niin näet tarkat ikäryhmäkohtaiset rokotusluvut.

Tartuntatilanne Suomessa

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle.

Grafiikka päivittyy kerran viikossa torstaisin.

Testauskriteerit ovat vaihdelleen epidemian aikana, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Alla olevasta grafiikasta voit tarkastella, miten tartuntatilanne on muuttunut kunnittain tai sairaanhoitopiireittäin. Voit valita valikosta, minkä kunnan tai sairaanhoitopiirin tietoja haluat katsella.

Grafiikka päivittyy kerran viikossa torstaisin.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. Uusista tartunnoista raportoidaan nykyään kerran viikossa torstaisin.

Joskus tartuntatauti­rekisterin lukuja myös korjataan jälkikäteen.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirus­testien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet alla olevasta grafiikasta.

Kuolleet Suomessa

TUOREIMPIEN tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä. Tiedot päivittyvät torstaisin.

Tilastossa koronavirukseen liittyviksi kuolemiksi määritellään kaikki kuolemat, jotka ovat tapahtuneet 30 päivän kuluessa positiivisesta testituloksesta kuolinsyystä riippumatta.

Kuolleiden ikä- ja sukupuolijakauma selviää seuraavasta grafiikasta. Mikäli jossain ikäryhmässä on alle viisi miestä tai naista, THL ei kerro tarkkaa sukupuolijakaumaa.

Rokotukset maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, kuinka paljon eri maissa on tähän mennessä rokotettu.

Kartan alla oleva taulukko kertoo, milloin kunkin maan data on päivittynyt. Suomen tiedot ovat THL:ltä, muiden maiden tiedot ovat peräisin Oxfordin yliopiston Our World in Data -projektista (Owid).

Koronatilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, miten tartuntojen ja kuolemien päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Grafiikan alla olevasta valikosta voit myös valita, haluatko tarkastella tartuntoja vai kuolemia asukaslukuun suhteutettuna vai absoluuttisina lukuina.

Sairaanhoidon ja tehohoidon kuormitusta eri maissa voi tarkastella alla olevasta grafiikasta.

Maiden nimiä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Grafiikan alla näkyy kaikki maat, joista tietoja oli joulukuun loppupuolella saatavissa.

Samasta grafiikasta voit tarkastella myös rokotustahdin kehittymistä eri maissa.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta THL raportoi uusista tartunnoista torstaisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat