Sairaalahoidossa 641 ihmistä, joista tehohoidossa 53 – HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot koronatilanteesta - Kotimaa | HS.fi

Sairaala­hoidossa 641 ihmistä, joista teho­hoidossa 53 – HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot korona­tilanteesta

HS:n päivittyvät grafiikat kertovat uusimmat tiedot tartunnoista, sairaalahoidossa olevista ja kuolleista niin Suomessa kuin maailmalla.

18.5.2021 11:43 | Päivitetty 28.1. 11:45

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi perjantaina 4 766 uudesta korona­virus­tartunnasta. Koko pandemian alusta alkaen Suomessa on todettu yhteensä 475 431 koronavirus­tartuntaa.

Uusista tartunnoista 633 on todettu Helsingissä, 355 Espoossa ja 281 Vantaalla.

Todellisten tartuntojen määrä on korkeampi, koska kaikkia oireisia tai edes positiivisen kotitestin tehneitä ei enää testata.

Sairaalahoidossa oli perjantaina 641 ihmistä, kun keskiviikkona heitä oli 675. THL ei torstaisin raportoi sairaalahoidon tuoreimmista luvuista.

Sairaalahoidossa olevista 53 oli tehohoidossa, mikä on neljä enemmän kuin keskiviikkona.

Yhteensä Suomessa on kuollut koko pandemian aikana koronavirukseen 1 919 ihmistä.

Sairaalahoitoluvuissa on mukana sekä koronan takia sairaalaan joutuneet että ne positiivisen koronatestituloksen saaneet, jotka ovat tulleet sairaalaan muista syistä.

Sairaalahoidon kuormituksen kannalta ei juuri ole eroa, onko korona sairaalaantulon syy vai lisälöydös.

Tammikuun kolmannen viikon tietojen mukaan noin 20 prosenttia koronapotilaista on hoidossa muusta syystä.

Tästä HS:n koronatilannekatsauksesta löydät tuoreimmat tiedot koronatilanteesta niin Suomesta kuin maailmalta.

Grafiikat päivittyvät automaattisesti, grafiikasta riippuen joko joka päivä tai arkipäivisin, ellei grafiikan kohdalla muuta kerrota.

Alla olevasta hakukoneesta voit tarkastella oman ikäryhmäsi riskejä rokotussuojan mukaan.

Tiedot päivittyvät kerran kuukaudessa kuun puolivälissä. Tällä hetkellä hakukone näyttää joulukuun tiedot.

Rokotustilanne Suomessa

HS:n päivittäin päivittyvä grafiikka seuraa rokotusten etenemistä eri puolilla Suomea.

Hae listasta haluamasi kunta, niin näet tarkat ikäryhmäkohtaiset rokotusluvut. Rokotustilastoista on puuttunut ainakin osittain Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä ja Pornainen, joissa tehdään potilastietojärjestelmiä koskevia korjauksia.

Alle 12-vuotiaiden tiedot päivittyvät rokotuskattavuustietoihin tammikuun loppuun mennessä.

Sairaanhoitopiirikohtainen rokotustilanne selviää seuraavasta taulukosta.

Tartuntatilanne Suomessa

Alla oleva kartta näyttää sairaanhoitopiireittäin, onko alue leviämisalue. Tilanne voi vaihdella sairaanhoitopiirien sisällä ja yksittäisten kuntien luokitus voi erota koko alueen luokituksesta.

Grafiikka päivittyy yleensä torstaisin.

ALLA OLEVA grafiikka kertoo, miltä Suomen tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan. Tartunnat kirjataan rekisteriin näytteenottopäivälle. Koska näytteiden valmistumisessa ja kirjaamisessa kestää yleensä 2–4 päivää, viimeisimpien päivien luvut tulevat vielä muuttumaan.

Grafiikka päivittyy arkipäivisin. Maanantaisin raportoiduissa luvuissa on mukana kaikki perjantain jälkeen THL:n tietoon tulleet tartunnat.

Testauskriteerit ovat vaihdelleen epidemian aikana, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todella on ollut.

Alla olevasta grafiikasta voit tarkastella, miten tartuntatilanne on muuttunut kunnittain tai sairaanhoitopiireittäin. Voit valita valikosta, minkä kunnan tai sairaanhoitopiirin tiedoista olet kiinnostunut.

Grafiikka näyttää ilmaantuvuuden eli tartuntojen määrän asukaslukuun suhteutettuna. Jos haluat tarkastella tartuntojen määriä ilman suhteuttamista, paina grafiikan alta absoluuttiset luvut -painiketta.

KUNNITTAIN tartuntatilanne näyttää tällä hetkellä tältä. THL ei julkaise tietoja kunnista, joissa tartuntoja ei ole ollenkaan tai tartuntoja on koko epidemian aikana ollut vähemmän kuin viisi.

Joskus tartuntatauti­rekisterin lukuja myös korjataan jälkikäteen.

Varmennettujen tartuntojen ikäjakauma näyttää Suomessa THL:n mukaan tällä hetkellä tältä:

Tehtyjen koronavirus­testien määrän kehityksen Suomessa THL:n tietojen perusteella näet alla olevasta grafiikasta.

Kuolleet Suomessa

TUOREIMPIEN tietojen mukaan tilanne näyttää kuolemantapausten suhteen Suomessa tältä. Tiedot päivittyvät arkipäivisin.

Kuolleiden ikä- ja sukupuolijakauma selviää seuraavasta grafiikasta. Mikäli jossain ikäryhmässä on alle viisi miestä tai naista, THL ei kerro tarkkaa sukupuolijakaumaa.

Rokotukset maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, kuinka paljon eri maissa on tähän mennessä rokotettu.

Kaikkien maiden tiedot eivät päivity päivittäin. Kartan alla oleva taulukko kertoo, milloin kunkin maan data on päivittynyt. Tiedot ovat peräisin Oxfordin yliopiston Our World in Data -projektista (Owid).

Owid päivitti Israelin asukaslukua noin puoli miljoonaa isommaksi marraskuun alkupuolella. Tämä laski Israelin rokotuskattavuutta Owidin ja HS:n grafiikoissa. Myös muiden maiden asukasluvut saattavat aika ajoin päivittyä.

Koronatilanne maailmalla

Alla oleva grafiikka näyttää, miten tartuntojen ja kuolemien päivittäinen määrä suhteessa väkilukuun on kehittynyt eri maissa maaliskuun alusta lähtien.

Maan nimeä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Voit myös lisätä haluamasi maan grafiikkaan grafiikan alapuolella olevasta valikosta.

Grafiikan alla olevasta valikosta voit myös valita, haluatko tarkastella tartuntoja vai kuolemia asukaslukuun suhteutettuna vai absoluuttisina lukuina.

Sairaanhoidon ja tehohoidon kuormitusta eri maissa voi tarkastella alla olevasta grafiikasta.

Maiden nimiä napauttamalla voit piilottaa ja lisätä käyriä takaisin näkyviin. Grafiikan alla näkyy kaikki maat, joista tietoja oli joulukuun loppupuolella saatavissa.

Samasta grafiikasta voit tarkastella myös rokotustahdin kehittymistä eri maissa.

Alla olevasta kokonaisuudesta voit tarkastella Suomen, Euroopan tai koko maailman ajantasaista tartuntatilannetta ja kuolemien määrää valitsemalla ylävalikosta haluamasi tiedot. Tänään raportoidut ulkomaita koskevat tiedot päivittyvät tietokantaan ensi yön aikana. Suomen osalta tiedot päivittyvät yleensä arkisin puoliltapäivin.

Oikaisu 14.1. klo 14.45. Eri maiden ilmaantuvuuslukuja esittelevässä viivagrafiikassa päivien 12.-14.1.2021 luvut olivat aiemmin todellista pienemmät. Virhe on nyt korjattu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat