Naantalilaisen hevostallin seksuaalirikostutkinta siirrettiin toiselle poliisilaitokselle: Syynä esitutkinnan riippumattomuuden varmistus - Kotimaa | HS.fi

Naantalilaisen hevostallin seksuaalirikostutkinta siirrettiin toiselle poliisilaitokselle: Syynä esitutkinnan riippumattomuuden varmistus

Hevostallia koskeva seksuaalirikostutkinta on siirretty Lounais-Suomen poliisilta Sisä-Suomen poliisille. Hevostallin pariskunta on vapautettu tutkintavankeudesta, ja mies on asetettu tehostettuun matkustuskieltoon.

Poliisi tutkii naantalilaiseen SR Talli -nimiseen hevostilaan liittyviä rikosepäilyjä.

11.6. 11:56 | Päivitetty 11.6. 13:39

Naantalilaista hevostallia koskeva seksuaalirikostutkinta on siirretty Lounais-Suomen poliisilta Sisä-Suomen poliisille. Poliisin tiedotteen mukaan siirrolla varmistetaan esitutkinnan riippumattomuus ja työrauha.

Turun Sanomat kertoi eilen, että Lounais-Suomen poliisi on vuosia käyttänyt siviilejä apunaan eläinsuojelun virkatehtävissä. Lehden mukaan laiton viranomaistoiminta olisi toiminut suojakilpenä naantalilaistallilla tapahtuneille epäillyille rikoksille.

Poliisin tiedotteen mukaan valtakunnansyyttäjän toimisto selvittää, onko Lounais-Suomen poliisi tehnyt lainvastaista yhteistyötä siviilihenkilöiden kanssa.

Uusi tutkinnanjohtaja Joni Länsipuro Sisä-Suomen poliisista kertoo, että molempia naantalilaisen hevostallin pitäjiä epäillään edelleen törkeistä lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Naantalissa hevostallia pitänyt, seksuaalirikoksista epäilty pariskunta on vapautettu tutkintavankeudesta, kerrotaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta.

Käräjäoikeus on määrännyt miehen teknisin välinein valvottuun tehostettuun matkustuskieltoon. Hänen on pysyttävä kilometrin säteellä asuintilaltaan Naantalissa eikä hän saa ottaa yhteyttä epäiltyjen rikosten uhreihin.

Käräjäoikeuden mukaan nainen vapautettiin tutkinnanjohtajan päätöksellä, eikä häneen kohdistu enää pakkokeinoja. Länsipuron mukaan poliisi vastusti miehen vapauttamista.

Vuonna 1979 syntynyt nainen ja 1975 syntynyt mies vangittiin 28. toukokuuta todennäköisin syin epäiltyinä törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2013–2016 Naantalissa.

Turun Sanomien tietojen mukaan kymmeniä tyttöjä ja nuoria naisia olisi joutunut eriasteisten seksuaalitekojen kohteiksi tallilla kymmenen vuoden aikana. Asiassa on tehty useita rikosilmoituksia. Poliisi on kertonut, että tapauksessa on selkeitä viitteitä muun muassa törkeistä seksuaalirikoksista.

Lue lisää: Poliisi esittää kahta henkilöä vangittaviksi naantalilaisen hevostallin tapauksessa

Lue lisää: Naantalin hevostallia pyörittänyt pariskunta vangittiin törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä epäiltynä

Lue lisää: TS: Eläin­suojelu­yhdistys pimitti tietonsa väitetyistä hyväksi­käytöistä hevos­tallilla

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat