Asiantuntijat eivät usko, että deltavariantti tekee kouluista koronalinkoja: ”Virus on kuitenkin sama ja sen torjuntakeinot ovat samat” - Kotimaa | HS.fi

Asiantuntijat eivät usko, että deltavariantti tekee kouluista koronalinkoja: ”Virus on kuitenkin sama ja sen torjuntakeinot ovat samat”

Lukuvuoden käynnistyminen delta­variantin levitessä huolestuttaa monia. Lastentautiopin professori Terhi Tapiainen ei usko, että delta­varianttikaan tekee kouluista korona­linkoja, sillä aikuisten rokotukset suojaavat epä­suorasti myös lapsia.

Helsinkiläinen Osma Ahvenlampi on huolissaan etenkin rokottamattomien lasten turvallisuudesta. Hänen 10-vuotias tyttärensä aloittaa tällä viikolla viidennen luokan Kalasataman peruskoulussa.

10.8.2021 18:13 | Päivitetty 10.8.2021 18:49

Uusi lukuvuosi alkaa tilanteessa, jossa deltavariantti ja rajoitusten höllentäminen ovat siivittäneet uusien koronavirustartuntojen määrän rajuun nousuun. Monen vanhemman tavoin helsinkiläistä Osma Ahvenlampea huolestuttaa erityisesti alle 12-vuotiaiden lasten turvallisuus koulujen alkaessa. Heillä kun ei ole vielä rokotteen tuomaa suojaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat