Professori: Ylimmän laillisuusvalvojan tulisi tutkia, ovatko kovat rajoitukset vankien perhe-elämään olleet välttämättömiä

THL:n vankiterveydenhuollon yksikkö pyysi kansalliselta rokotusasiantuntijaryhmältä useita kertoja, että se suosittaisi vankeja kärkijoukkoon rokotusjärjestyksessä. Pyynnöt eivät siirtyneet rokotusasetukseen, ja nyt vankiloiden rokotusaste laahaa jäljessä.

HS kertoi viime viikolla, että vankilat ja Rikosseuraamuslaitos ovat pitäneet vankiloiden koronaluvut kurissa kovilla rajoituksilla, jotka ovat estäneet osaa vangeista muun muassa koskemasta kumppaneitaan.

18.8.2021 2:00 | Päivitetty 18.8.2021 7:28

Ylimmän laillisuusvalvojan tulisi tutkia, ovatko koronaepidemiasta seuranneet kovat rajoitukset vankien perhe-elämään olleet välttämättömiä, sanoo valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta.

Vankeja on rokotettu muuta väestöä vähemmän, ja siksi osa vangeista on joutunut olemaan pitkiä aikoja ilman lomia ja valvomattomia perhetapaamisia. Osa vangeista ei ole päässyt esimerkiksi koskemaan puolisoaan hyvin pitkiin aikoihin koronarajoitusten takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat