Omakanta ruuhkautui yöllä, avin tarkastajat patistivat kolmanneksen ravintolan asiakkaista ulos – Näin ensimmäinen yö koronapassin kanssa sujui - Kotimaa | HS.fi

Omakanta ruuhkautui yöllä, avin tarkastajat patistivat kolmanneksen ravintolan asiakkaista ulos – Näin ensimmäinen yö korona­passin kanssa sujui

Poliisin työssä uusi koronapassiaika ei kovin paljon edellisistä viikonlopuista erottunut. Aluehallintoviraston tarkastajat partioivat vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönäkin.

Kyltti kertoo, että koronapassi vaaditaan helsinkiläisessä Wallis-karaokebaarissa.

16.10. 15:48

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastajilla oli kiireinen perjantain ja lauantain välinen yö, kun he kävivät tarkastamassa useissa pääkaupunkiseudun ravintoloissa noudatetaan koronapassiajan vaatimuksia.

Kuusi tarkastajaa kiersi varsinkin Helsingin keskustan yökerhoja.

Tarkastukset jatkuvat vielä lauantain ja sunnuntain välisenä yönäkin, kertoo alkoholihallinnon yksikön päällikkö Riku-Matti Lehikoinen.

”Hyvin oli hommat hallinnassa. Tarkastukset sujuivat mukavasti ja passin käyttöönotto myös”, Lehikoinen kertoi lauantaina, kun hän oli koonnut tiedot kaikilta tarkastajilta.

”Kaikki meni hyvässä hengessä. Asiakkaat olivat iloisia ja porukka hyvällä tuulella, kun he saivat passit käyttöönsä”, hän tiivisti yön tunnelmia.

Tarkastajat kiersivät runsaassa kymmenessä ravintolassa puolen yön jälkeen.

Poliisin työssä uusi koronapassiaika ei kovin paljon edellisistä viikonlopuista erottunut. Helsingin poliisin mukaan perjantaiyö oli kiireydeltään tavallisen perjantain mukainen.

Ilta ja keskiyön seutu olivat poliisin tehtävissä kiireisiä, mutta aamuyöstä tilanne rauhoittui selvästi.

Ongelmia koronapassin käyttöönotossa oli lähinnä teknisellä puolella, kun Omakanta-palvelussa oli ruuhkaa puolen yön aikaan, jolloin lukuisat ihmiset kirjautuivat palveluun tunnuksillaan samaan aikaan ja ruuhkauttivat sen.

Jonkin verran asiakkaita jouduttiin myös määräämään ravintolasta pois puolen yön jälkeen, mistä aiheutui vähän nurinaa, Lehikoinen kertoo.

Koronapassittomuuden selityksiä kuultiin myös: jotkut väittivät saaneensa kaksi rokotusta, vaikka todistusta ei ollutkaan antaa tai että mukana ei ollut pankkitunnuksia.

Samoin joillekin ulkomaalaisille turisteille tieto koronapassin välttämättömyydestä tuli yllätyksenä.

Yhdessä espoolaisessa yöravintolassa tehtiin ennätys, kun sieltä joutui lähtemään puolen yön jälkeen noin kolmekymmentä prosenttia asiakkaista, mutta muissa paikoissa ei tällaisiin lukuihin ylletty, Lehikoinen kertoo.

”Aika nopeastihan tämä laki tuli ja siinä järjestyksenvalvojat olivat ihmeissään myös. Se oli haastava tilanne kaikille, mutta meidän tarkastajat olivat sitä mieltä, että hyvin elinkeino tästä selvisi”, hän kertoo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat