HS:n koronakatsaus: Sairaalahoidon tarve kasvoi viikonloppuna - Kotimaa | HS.fi

HS:n korona­katsaus: Sairaalahoidon tarve kasvoi viikonloppuna

HS:n kerran viikossa julkaistava koronakatsaus kertoo rokotus-, sairaalahoito- ja tartuntatilanteen kehittymisestä viime viikkoina.

18.10. 12:11

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve kasvoi viikonlopun aikana Suomessa.

Maanantain tietojen mukaan sairaalahoidossa oli 218 koronatautipotilasta, kun viime viikolla luku pysytteli 190:n tuntumassa.

Maanantaina tehohoidossa oli 33 henkeä, viikko sitten 31.

Tiedot ilmenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedoista. Tiedot päivittyvät kattavasti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Rokotustahti toisten annosten osalta on viime viikkoina hidastunut pariin prosenttiyksikköön viikossa.

Täysin rokotettuja 12 vuotta täyttäneitä oli THL:n mukaan sunnuntaina noin 75,6 prosenttia. Viikossa rokotekattavuus nousi noin kaksi prosenttiyksikköä.

Toissa viikolla rokotuskattavuus nousi myös kahdella prosenttiyksiköllä, kun sitä edellisillä viikoilla nousutahti oli 2,4-2,6 prosenttiyksikön luokkaa.

Jos rokotustahti jatkuu viime viikon kaltaisena, 80 prosentin rokotuskattavuuteen päästään marraskuun ensimmäisellä viikolla.

EUROOPAN tautienehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) luokitteli Suomen viime viikolla punaiseksi maaksi, johon matkustamista ei suositella.

Maan joutuminen punaiselle listalle johtuu heikentyneestä koronavirustilanteesta.

Tällä hetkellä tartuntojen ilmaantuvuus Suomessa on samalla tasolla viikon takaiseen verrattuna. Ilmaantuvuusluku on nyt maanantaina noin 141, kun viikko sitten se oli noin 138. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku oli noin 129.

Ilmaantuvuus tarkoittaa raportoitujen tartuntojen määrää 14 päivän aikana 100 000 asukasta kohti.

TÄMÄ HS:N koronakatsaus ilmestyy kerran viikossa. Mikäli haluat seurata lukuja tarkemmin, HS:n päivittäin päivittyvät koronagrafiikat löydät tästä koronatilannejutusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat