Koronapassin käyttöönotto nosti rokotushalukkuutta Varsinais-Suomessa - Kotimaa | HS.fi

Koronapassin käyttöönotto nosti rokotushalukkuutta Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa annettiin viime viikolla noin 2 200 ensimmäistä korona­rokoteannosta, kun edellisinä viikkoina määrä on jäänyt usein alle 2 000:n.

Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus.

19.10. 14:33

Koronapassin käyttöönotto on lisännyt koronarokotushalukkuutta Varsinais-Suomessa, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiistaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) infektiolääkärin Harri Mattilan mukaan Varsinais-Suomessa annettiin viime viikolla noin 2 200 ensimmäistä rokoteannosta, kun edellisinä viikkoina määrä on jäänyt usein alle 2 000:n.

”Todennäköisesti koronapassin käyttöönotto on lisännyt rokotushalukkuutta”, Mattila sanoo.

Varsinais-Suomessa 12 vuotta täyttäneiden rokotekattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 85,9 prosenttia ja toisen annoksen osalta 74,6 prosenttia.

”Meillä on korkein ensimmäisen annoksen rokotusprosentti ruuhka-Suomessa”, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Suomen korkein rokotekattavuus on Etelä-Karjalassa, joka ylitti maanantaina ensimmäisenä Manner-Suomen alueena 80 prosentin rokotekattavuuden toisen annoksen osalta.

Lue lisää: Etelä-Karjala ylitti ensimmäisenä Manner-Suomessa 80 prosentin korona­rokotus­kattavuuden rajan

”Meillä on Varsinais-Suomessa noin 53 000 kaksitoista vuotta täyttänyttä asukasta, jotka eivät ole vielä ottaneet yhtäkään rokotusta. Tämä luku on hitaasti pienentynyt”, sanoo Tyksin Marttila.

Koronaviruksen aiheuttama sairaalakuormitus on Varsinais-Suomessa pysynyt suurena.

Lue lisää: Turussa tehohoito on kuormittunut, Päijät-Hämeen keskus­sairaalassa ennätys­määrä korona­potilaita

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan Tyksissä on tällä hetkellä kuusi koronapotilasta osastohoidossa ja viisi tehohoidossa. Viimeisen neljän viikon aikana Varsinais-Suomen sairaaloissa on aloitettu 41 koronavirukseen liittyvää hoitojaksoa.

Näistä sairaalahoitoa vaatineista tautitapauksista rokottamattomia on ollut 30 eli noin 73 prosenttia. Tiedotteessa kerrotaan, että sairaalahoidon tarpeen ennakoidaan pysyvän lähipäivinä ennallaan.

Koronavirustaudin tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000:ta asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 122. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli 148.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat