Thaimaa aikoo höllentää tiukkoja maahantulorajoituksiaan, mutta maahan pääsemiseksi turisteilta vaaditaan yhä muun muassa maksullisia testejä - Kotimaa | HS.fi

Thaimaa aikoo höllentää tiukkoja maahantulo­rajoituksiaan, mutta maahan pääsemiseksi turisteilta vaaditaan yhä muun muassa maksullisia testejä

Suomalaistenkin suosimaan turistikohteeseen pääsee marraskuusta lähtien ilman karanteenia, mutta maahan pääsemiseksi vaaditaan yhä muun muassa kahta negatiivista koronatestiä.

Maahantuloviranomaiset odottivat saapuvia matkailijoita Suvarnabhumin kansainvälisellä lentokentällä Bangkokissa 20. lokakuuta.

22.10. 13:54

Thaimaa aikoo luopua rokotettujenkin matkustajien pakollisesta karanteenista marraskuun alusta alkaen. Pelkkä rokotetodistus ei kuitenkaan jatkossakaan yksin riitä maahan pääsemiseksi ilman karanteenia.

Rajoitusten keventäminen koskee matalan riskin maista, kuten Suomesta tulevia matkustajia.

Täyden rokotesuojan lisäksi maahan pääsemiseksi vaaditaan kaksi negatiivista PCR-testiä, joista toinen tulee ottaa korkeintaan 72 tuntia ennen lähtöä lähtömaassa ja toinen perillä Thaimaassa.

Muun muassa Thaimaahan matkoja järjestävä matkatoimisto Tuin Suomen osaston viestintävastaava Laura Aaltonen kertoo, että testi maksaa Suomessa noin sata euroa. Kohdemaassa testi on hänen mukaansa halvempi ja se voidaan ottaa hotellilla.

Koronatodistuksen ja negatiivisten testien lisäksi vaaditaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset koronan aiheuttamat hoitokulut 100 000 dollariin asti.

Lisäksi kaikilta ulkomaalaisilta vaaditaan maahantulolupa (Certificate of Entry, COE) Thaimaan suurlähetystöstä.

Aaltonen kertoo, että aiemmin Thaimaan maahantulorajoitukset ovat olleet epäselviä, minkä vuoksi matkatoimisto on perunut aiempia järjestämiään lentojaan maahan.

Ensimmäiset matkatoimiston kautta järjestettävät lennot ovat Aaltosen mukaan näillä näkymin jouluna.

Koronan kanssa kamppaileva Thaimaa on edelleen poikkeustilassa, mutta maassa ollaan huolissaan turistien määrän romahtamisesta. Rajoituksia höllennettiin viimeksi lokakuun alussa, kun vaaditun karanteenin pituutta lyhennettiin.

Turisteja on houkuteltu aiemmin myös niin kutsutun sandbox-järjestelmän avulla, jossa esimerkiksi Phuketiin on päässyt ilman karanteenia.

Marraskuun alusta lähtien ilman karanteenia pääsee edellytysten täyttyessä myös muihin suosittuihin lomakohteisiin, kuten Krabille tai Bangkokiin.

Thaimaa aikoo myös purkaa joulukuusta lähtien erilaisten viihdetapahtumien rajoituksia sekä sallia jälleen alkoholin myynnin ravintoloissa.

Maan väestöstä täysin rokotettuja on toistaiseksi noin kolmasosa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat