Oikeus tuomitsi Teemu Torssosen törkeästä pahoinpitelystä ja kolmesta muusta rikoksesta ehdolliseen vankeuteen - Kotimaa | HS.fi

Oikeus tuomitsi Teemu Torssosen törkeästä pahoin­pitelystä ja kolmesta muusta rikoksesta ehdolliseen vankeuteen

Torssosta syytettiin törkeästä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta. Hän löi muun muassa miestä kivellä päähän satamassa.

Teemu Torssonen seurasi perussuomalaisten Pekka Katajaan kohdistuneen väkivaltajutun käsittelyä Keski-Suomen käräjäoikeudessa helmikuussa.

28.10. 14:30 | Päivitetty 28.10. 14:35

Keskisuomalainen poliitikko Teemu Torssonen on tuomittu vuoden ja viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja kolmesta muusta rikoksesta. Torssonen kuului aiemmin perussuomalaisiin, mutta hänet on sittemmin erotettu puolueesta.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Torssosen törkeän pahoinpitelyn lisäksi laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Syytteiden mukaan Torssonen muun löi toista miestä useita kertoja nyrkillä ja kivellä kohti päätä Kaunisharjun satamassa Jyväskylässä viime vuoden toukokuussa. Kaksikolle oli tullut syyttäjän mukaan erimielisyyksiä kalastusaiheisista julisteista.

Torssonen itse sanoi toisen miehen aloittaneen tönimisen. Torssosen mukaan hän vastasi tönäisyyn, jolloin mies Torssosen mukaan potkaisi häntä nivusiin.

Torssosen mukaan hän ei tällöin enää kyennyt poistumaan paikalta ja puolustautui kivellä. Se oli hänen mukaansa jäänyt hänen taskuunsa, koska hän asetti kiviä painoksi julisteiden päälle. Hän kertoi joutuneensa tilanteessa shokkiin.

Oikeus katsoi kuitenkin muun muassa erääseen todistajalausuntoon vedoten, että juuri Torssonen aloitti vastoin omaa kertomustaan tuuppimista vakavamman väkivallan.

"Vakavin Torssosen syyksi luetuista rikoksista on törkeä pahoinpitely. Syyksi­lukemisesta ilmenevästi kyse on ollut vakavasta ja vaarallisesta väkivallasta. Kyse ei ole kuitenkaan ollut rikoslajissaan vakavasta teosta”, oikeus puntaroi.

Oikeus olisi tuominnut kyseisestä teosta vuoden ja kahden kuukauden rangaistuksen, mutta muiden syyksi luettujen tekojen takia oikeus määräsi rangaistuksen kolme kuukautta pidemmäksi.

Syyttäjä vaati Torssoselle rangaistukseksi puolestatoista kahteen vuoteen ehdollista vankeutta ja lisäksi 60–120 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Lue lisää: Perussuomalaisista erotettua Teemu Torssosta syytetään oikeudessa törkeästä pahoinpitelystä, uhkailusta ja ampuma-ase­rikoksesta

Torssosen nimi nousi valtakunnalliseen julkisuuteen sen jälkeen, kun perus­suomalaisten vaalipäällikön ja eduskunta-avustajan Pekka Katajan kimppuun hyökättiin tämän kotona viime vuoden heinäkuussa. Torssosen epäiltiin ensin sekaantuneen tekoon, mutta syyttäjä jätti syytteen nostamatta.

Torssonen oli Keski-Suomessa paikallisten poliittisten kiistojen keskiössä.

Perussuomalaiset ei hyväksynyt Torssosta eduskuntavaali­ehdokkaakseen vuonna 2018. Sittemmin hänet erotettiin puolueesta, minkä jälkeen hän alkoi operoida Jyväskylän paikallis­politiikassa oman ryhmänsä kautta. Torssosta koskevat päätökset henkilöityivät Pekka Katajaan, josta tuli vuoden 2019 jälkeen Jouni Kotiahon eduskunta-avustaja.

Virallisena syynä Torssosen ongelmiin olivat muun muassa hänen kytköksensä äärioikealle, mutta osa paikallis­poliitikoista epäili asian liittyvän myös poliittiseen valtataisteluun.

Lue lisää: HS-analyysi: Suomessa tehtiin selvittämätön väkivallan­teko, jonka taustalla voi olla halla-aholaisten ja soinilaisten valta­taistelu

Lue lisää: Perussuomalaisista erotettua Teemu Torssosta syytetään oikeudessa törkeästä pahoinpitelystä, uhkailusta ja ampuma-ase­rikoksesta

Muokattu juttua klo 14.35: Jutussa on muutettu Teemu Torssosen kertomusta koskevaa virkettä siitä, että tämä oli hätääntynyt väkivaltatilanteessa. Kirjaimellisen muotoilun mukaan Torssonen kertoi joutuneensa shokkiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat