HS:n koronakatsaus: Rokotustahti hidastui entisestään - Kotimaa | HS.fi

HS:n korona­katsaus: Rokotus­tahti hidastui entisestään

HS:n kerran viikossa julkaistava koronakatsaus kertoo rokotus-, sairaalahoito- ja tartuntatilanteen kehittymisestä viime viikkoina.

25.10. 11:55 | Päivitetty 25.10. 14:08

Rokotustahti hidastui viime viikolla entisestään.

Rokotekattavuus nousi viikossa toisten annosten osalta noin 1,6 prosenttiyksikköä. Parina edeltävänä viikkona kattavuus on noussut viikoittain 2 prosenttiyksikköä, kun vielä syys–lokakuun vaihteessa kattavuus nousi 2,4–2,6 prosenttiyksikköä viikossa.

Täysin rokotettuja 12 vuotta täyttäneitä oli THL:n mukaan sunnuntaina noin 77,2 prosenttia.

Jos rokotustahti jatkuu viime viikon kaltaisena, 80 prosentin rokotuskattavuuteen päästään marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on pysytellyt tasaisena Suomessa.

Maanantain tietojen mukaan sairaalahoidossa oli 215 koronatautipotilasta, kun viikko sitten potilaita oli 218.

Maanantaina tehohoidossa oli 34 henkeä, viikko sitten 33.

Tiedot ilmenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedoista. Tiedot päivittyvät kattavasti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tartuntojen ilmaantuvuus Suomessa on pysytellyt samalla tasolla nyt parin viikon ajan. Ilmaantuvuusluku on nyt maanantaina noin 137, kun viikko sitten se oli 141. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku oli noin 138.

Ilmaantuvuus tarkoittaa raportoitujen tartuntojen määrää 14 päivän aikana 100 000 asukasta kohti.

Euroopassa koronatartuntojen määrä on lähtenyt taas nousuun. Ilmaantuvuus on Euroopassa nyt samalla tasolla kuin Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa ilmaantuvuus on laskenut nyt useita viikkoja peräkkäin.

TÄMÄ HS:N koronakatsaus ilmestyy kerran viikossa. Mikäli haluat seurata lukuja tarkemmin, HS:n päivittäin päivittyvät koronagrafiikat löydät tästä koronatilannejutusta.

Oikaisu 25.10.2021 kello 14.07: Toisin kuin jutun otsikossa aiemmin luki virheellisesti, sairaalahoidon tarve ei ole kasvanut vaan pysytellyt tasaisena verrattuna viikon takaiseen tilanteeseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat