Mikkelissä koiraa ulkoiluttamaan lähtenyt mies katosi, löytyi nyt lähes seitsemän vuotta myöhemmin kuolleena - Kotimaa | HS.fi

Mikkelissä koiraa ulkoiluttamaan lähtenyt mies katosi, löytyi nyt lähes seitsemän vuotta myöhemmin kuolleena

Löytöpaikka oli vain kilometrin päässä miehen kotoa. Alue haravoitiin etsinnöissä vuonna 2014.

27.10. 10:41 | Päivitetty 27.10. 13:07

Mikkelin Ristiinassa seitsemän vuotta sitten kadonnut mies on löytynyt kuolleena, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Yli 80-vuotias mies lähti ulkoiluttamaan koiraansa joulukuussa 2014 mutta ei palannut koskaan kotiinsa. Poliisi aloitti mittavat etsinnät, jotka jatkuivat usean päivän ajan. Muutkin yritykset miehen löytämiseksi tuottivat vesiperän.

Aiemmin tässä kuussa poliisi sai kuitenkin ulkopuolisen tekemän ilmoituksen löytyneestä vainajasta. Oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa selvisi, että kyse oli vuonna 2014 kadonneesta miehestä. Vainaja löytyi vain kilometrin päästä kotoaan.

”Ihan umpimetsästä löytyi, en osaa sanoa, miksei ole löydetty aiemmin”, kertoo rikoskomisario Timo Häkkinen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Häkkisen tietojen mukaan löytöpaikka kuului etsintäalueeseen seitsemän vuotta sitten, mutta kadonnutta ei tuolloin kuitenkaan havaittu.

”Näköjään kaikki on mahdollista. Löytöpaikka kuului yhden etsintälohkon sisälle.”

Tapahtumiin ei epäillä liittyvän rikosta. Mikään ei viittaa siihenkään, että kyse olisi ollut onnettomuudesta.

Poliisin mukaan kadonneen henkilön löytyminen on omaisille luonnollisesti helpottava tieto, ja pitkään kadonneena ollut mies pääsee nyt vihdoin asianmukaiseen viimeiseen leposijaan.

”Omaiset olivat tyytyväisiä, että hän löytyi”, Häkkinen sanoi.

Miehen kanssa lenkille lähtenyt koira palasi isäntänsä menehtymisen jälkeen kotiin. Kadonnutta yritettiin etsiä myös koiran avulla, mutta ulkoilureittiä ei saatu selville.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat