Seinäjoen keskussairaalassa hoidetaan seitsemänvuotiasta koronapotilasta - Kotimaa | HS.fi

Seinäjoen keskus­sairaalassa hoidetaan seitsemän­­vuotiasta korona­potilasta

Lapsilla ja nuorilla vakavat koronavirusinfektiot ovat verrattain harvinaisia.

Seinäjoen keskussairaalan tehostetun hoidon ja sydäntutkimuksen yksikkö.

2.11.2021 13:06

Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen keskussairaalassa nuorin koronaviruspotilas on tällä hetkellä seitsemänvuotias. Etelä-Pohjanmaan sairaan­hoitopiiri kertoi asiasta maanantaina tiedotteella.

Potilaan ikä on poikkeuksellinen siksi, että pienillä lapsilla sekä nuorilla vakavat koronavirusinfektiot ovat verrattain harvinaisia. Lapset sairastavat koronaviruksen tyypillisesti oireettomana tai lieväoireisena, eivätkä he siksi usein tarvitse sairaalahoitoa infektion takia.

Siten uutiset nuorista koronapotilaista ovat myös harvinaisia. Yle kertoi lokakuun lopussa, että Seinäjoen keskussairaalassa oli hoidossa 12-vuotias koronapotilas. Muun muassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Asko Järvinen kertoi HS:lle viime kuussa, että koronapotilaiden ikähaitari on tällä hetkellä 20 vuodesta yli 80-vuotiaisiin.

Alle 12-vuotiaat suomalaiset eivät ole oikeutettuja koronavirusrokotteeseen.

Euroopan lääkevirasto (Ema) pohtii tällä hetkellä 5–11-vuotiaiden rokottamista, mutta Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet arvioi HS:lle viime viikolla, että Suomessa koronarokotuksia aletaan tuskin antaa niin nuorille vielä tämän vuoden puolella.

Muun muassa Yhdysvalloissa maan lääkevirasto FDA hyväksyi viime perjantaina koronarokotteiden käytön 5–11-vuotiailla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat