Selkenevä sää liukastaa tiet aamuksi maan länsiosassa - Kotimaa | HS.fi

Selkenevä sää liukastaa tiet aamuksi maan länsiosassa

Päivällä on enimmäkseen poutaista koko maassa. Etelärannikolla voidaan saada iltapäivästä vesisateita.

Pariskunta kävelyllä Merisataman rannassa Helsingissä 31. lokakuuta 2021.

7.11.2021 7:28

Sää selkenee yön aikana ainakin maan länsiosissa ja teillä voi olla kuuraliukkautta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala. Autoilijoiden on syytä olla teillä valppaana vielä aamustakin.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia huonosta ajokelistä länsirannikolle aina Keski-Pohjanmaata myöten. Lisäksi liikennevaroituksia on Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Keski-Suomessa.

Liikenteen sujuvuus voi heikentyä ja keskinopeus laskea huonon ajokelin vuoksi. Onnettomuusriski on myös tavallista korkeampi.

Tieliikenteen varoitusten lisäksi tänään on voimassa kovan tuulen varoituksia Pohjois-Itämerellä, Suomenlahden länsiosassa sekä lännessä Selkämeren pohjoisosassa ja Merenkurkussa.

Kovaa tuulta on Ilmatieteen laitoksen mukaan tiedossa iltapäiväkahdesta eteenpäin. Tuulesta voi koitua vaaraa huviveneille.

Tänään on päivällä enimmäkseen poutaista koko maassa. Iltapäivästä voi kuitenkin etelärannikolla olla myös sateita, jotka tulevat näillä näkymin maahan vetenä. Pohjois-Lapissa voi puolestaan sataa vähän enemmän lunta.

Lämpötilojen puolesta sunnuntaina ollaan maan eteläosassa vielä noin viiden plusasteen tienoilla. Lapissa taas on reilusti pakkasta.

Alkuviikosta sää kylmenee selkeästi, mutta parin viileämmän päivän jälkeen elohopea alkaa jälleen nousta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat