HS:n koronakatsaus: Sairaalassa olevien määrä lähti taas kasvuun - Kotimaa | HS.fi

HS:n korona­katsaus: Sairaalassa olevien määrä lähti taas kasvuun

HS:n kerran viikossa julkaistava koronakatsaus kertoo rokotus-, sairaalahoito- ja tartuntatilanteen kehittymisestä viime viikkoina.

8.11.2021 12:05 | Päivitetty 9.11.2021 11:55

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on taas lähtenyt kasvuun Suomessa.

Maanantain tietojen mukaan sairaalahoidossa oli 256 koronatautipotilasta, kun viikko sitten potilaita oli 229 ja kaksi viikkoa sitten 214.

Tehohoidon tarve ei sen sijaan näytä kasvaneen. Maanantaina tehohoidossa oli 34 henkeä. Viikko sitten tehohoitoa sai 27 ja kaksi viikkoa sitten 34 potilasta.

Tiedot ilmenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantain tiedoista. Tiedot päivittyvät kattavasti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

rokotustahti on hidastunut entisestään toisten annosten osalta. Vielä viikko sitten näytti siltä, että 80 prosentin rokotuskattavuus saavutettaisiin viime lauantaihin mennessä 12 vuotta täyttäneiden osalta.

Viikossa rokotuskattavuus nousi kuitenkin vain 1,1 prosenttiyksikköä ja oli THL:n mukaan sunnuntaina noin 79,9 prosenttia.

Näillä näkymin 80 prosentin raja menee rikki alkuviikosta. Rokotustiedot päivittyvät THL:n ja HS:n tietoihin joka päivä noin kello 13 aikoihin.

Tartuntojen ilmaantuvuUs lähti Suomessa viime viikolla taas nousuun. Ilmaantuvuusluku on nyt maanantaina noin 173, kun viikko sitten se oli noin 141 ja kaksi viikkoa sitten noin 137.

Ilmaantuvuus tarkoittaa raportoitujen tartuntojen määrää 14 päivän aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Jo NELJÄSSÄ Euroopan maassa on saavutettu 80 prosentin rokotuskattavuus koko väestössä.

Espanja kipusi 80 prosentin kattavuuteen viime viikolla, selviää Our World in Datan tiedoista. Jo aiemmin rajan ovat ylittäneet Portugali, Malta ja Islanti.

Luvut koskevat koko väestöä, ei vain 12 vuotta täyttäneitä. Suomen osalta vastaava luku eli koko väestön rokotuskattavuus toisen annoksen osalta oli sunnuntaina 70,3 prosenttia.

TÄMÄ HS:N koronakatsaus ilmestyy kerran viikossa. Mikäli haluat seurata lukuja tarkemmin, HS:n päivittäin päivittyvät koronagrafiikat löydät tästä koronatilannejutusta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat