Mediat: Venäjä sallii junaliikenteen Helsingin ja Pietarin välillä vajaan kuukauden päästä - Kotimaa | HS.fi

Mediat: Venäjä sallii juna­liikenteen Helsingin ja Pietarin välillä vajaan kuukauden päästä

Allegro-junat voivat aloittaa liikennöinnin 12. joulukuuta.

Helsingin ja Pietarin välinen junaliikenne voi käynnistyä uudelleen joulusesongiksi.

16.11. 15:46

Junaliikenne Suomen ja Venäjän välillä voi käynnistyä uudelleen 12. joulukuuta. Asiasta kertovat venäläiset uutistoimistot Tass ja Ria Novosti.

Uutistoimistojen mukaan Venäjän viranomaiset sallivat junaliikenteen käynnistymisen uudelleen, kunhan terveys­turvallisuus­määräyksiä noudatetaan liikenteessä. Joulukuussa Pietarin ja Helsingin välillä saa liikennöidä kahdella Allegro-junaparilla päivittäin.

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne on ollut pysähdyksissä viime vuoden keväästä alkaen.

Lue lisää: Suomalaiset kiirehtivät Moskovasta takaisin kotiin ennen rajan sulkeutumista – Venäjällä on todettu vain reilut 100 tartuntaa, mutta harva uskoo luvun olevan lähellekään oikea

Suomen viranomaiset avasivat Vainikkalan rajanyrityspaikan henkilöliikenteelle jo lokakuussa. Silloin VR:n Venäjän-liikenteen johtaja Viktoria Hurri kertoi HS:lle, että junayhtiö aikoo todennäköisesti aloittaa liikennöinnin aluksi supistettuna.

”Suomen viranomaiset ovat päättäneet avata Vainikkalan rajanylityspaikan, joten seuraavaksi pallo on Venäjän puolella. Nyt heidän tulee kertoa, millä ehdoilla junaliikenteellä saa matkustaa maahan”, Hurri sanoi.

VR arvioi, että tulevan joulusesongin matkustajia ovat esimerkiksi kaksois­kansalaiset, välttämättömän syyn takia matkustavat ja sallittujen liikematkojen takia Venäjälle suuntaavat.

VR ei ole saanut vielä virallista vahvistusta liikennöinnin avaamispäätöksestä Venäjän viranomaisilta. Yhtiö lupaa tiedottaa asiasta vahvistuksen saatuaan.

Venäjän koronavirustilanne jatkuu synkkänä. Maassa on tilastoitu marraskuussa joka päivä yli 38 000 uutta tartuntaa. Kuoleman­tapauksia on tilastoitu päivittäin yli 1 100.

Junaliikenteen avaamisesta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat