Nestekaasupulloja vedetään takaisin turvattomien venttiilien takia - Kotimaa | HS.fi

Nestekaasu­pulloja vedetään takaisin turvattomien venttiilien takia

Takaisinveto koskee Oy Linde Gas Ab (AGA) ja Kosan Gas Finland Oy yritysten kierre­venttiilillisiä 11 kilon ja 33 kilon nestekaasupulloja 2036-merkinnällä. Kyseisiä pulloja on myyty lokakuun 11. ja marraskuun 17. välillä.

19.11.2021 7:34

Nestekaasutoimijat Oy Linde Gas Ab (AGA) ja Kosan Gas Finland Oy vetävät takaisin erän kierreventtiilisiä nestekaasupulloja, yhtiöt tiedottavat.

Kyseisen erän 11 ja 33 kilogramman kierreventtiiliset pullot on merkitty 2036-merkintä­numerolla.

Takaisinveto koskee ainoastaan 11.10.–17.11.2021 myytyjä kierreventtiilillisiä kaasupulloja. Jos leiman lopussa on myös merkintä ”UN1965”, pulloa ei tarvitse palauttaa.

Yhtiöt ohjeistavat ihmisiä ottamaan palautettavan pullon pois käytöstä ja siirtämään sen ulos. Tupakointia, tulen sytyttämistä ja sähkölaitteiden käyttöä pitää ehdottomasti välttää lähietäisyydellä pullosta.

Jos kaasun hajua ei havaita, pullon voi palauttaa turvallisesti. Tällöin on varmistettava, että pullo pysyy kuljetuksen aikana turvallisesti pystyasennossa ja että venttiili ei pääse vahingoittumaan.

Jos kaasun hajua havaitaan, pitää pullo siirtää ulos turvalliseen paikkaan. Tällöin vuotavaa pulloa ei saa kuljettaa autossa. Tarkemmat toimintaohjeet löytyvät muun muassa yritysten kotisivuilta.

Pullot on tarkastettu täyttölaitoksilla ennen toimituksia asiakkaille eikä niissä silloin havaittu vuotoja. Varotoimenpiteenä erä on kuitenkin päätetty vetää pois markkinoilta.

Täyttölaitosten sisäisissä tarkastuksissa on löydetty yksittäisiä pulloja, joiden venttiilit ovat liian löysällä, mikä aiheuttaa mahdollisen vuotoriskin käytössä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat