Itsenäisyyspäivän paraati nähdään tänä vuonna Lahdessa - Kotimaa | HS.fi

Itsenäisyys­päivän paraati nähdään tänä vuonna Lahdessa

Paraatissa on mukana noin 1 300 ihmistä ja iso määrä varsinkin Panssariprikaatin kalustoa.

Itsenäisyyspäivän paraati järjestettiin vuonna 2019 Tampereella.

19.11.2021 12:12

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati nähdään tänä vuonna Lahdessa.

Viime vuonna paraati piti järjestää Porissa, mutta Puolustusvoimat perui sen koronatilanteen vuoksi jo syyskuussa. Edellisen kerran paraati nähtiin Tampereella 2019.

Paraatikatselmus on Kisapuiston stadionilla ja ohimarssi Vapaudenkadulla. Yleisö voi myös tutustua Puolustusvoimien kalustoon Lahden torilla kello 9–16.

Puolustusvoimien paraati koostuu noin 1 300 ihmisestä. Paraatissa ovat edustettuina kaikki puolustushaarat, Maanpuolustuskorkeakoulu, Rajavartiolaitos ja eri järjestöt.

Ylilennoista aiheutuu melua Lahden alueella, sillä mukana on NH90-kuljetus­heli­koptereita, Hughes MD 500 -kevyt­heli­koptereita, Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihku­harjoitus­koneita.

Paraatikatselmus alkaa kello 12 Kisapuiston stadionilla, jonne paraatijoukot aloittavat ryhmittymisen noin puolta tuntia aiemmin.

Vapaudenkadulla kello 13.15 alkavaan ohimarssiin osallistuu noin tuhat ihmistä, 55 ajoneuvoa ja 14 ilma-alusta sekä Ratsumieskillan, Rakuunakillan ja Tampereen seudun ratsuväenkillan ratsuosasto.

Paraatin ottaa vastaan Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Petri Hulkko. Ohimarssissa hänen seuranaan ovat Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen ja sotaveteraani Jaakko Heikinheimo. Sen järjestelyistä vastaa tänä vuonna Panssariprikaati.

Paraatijoukkoja komentaa Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Tero Ylitalo. Kenttähartauden katselmuksessa pitää Maavoimien kenttärovasti Sanna Timonen.

Puolustusvoimat kertoo, että järjestelyissä huomioidaan terveysturvallisuusohjeet. Tulijoita suositellaan käyttämään maskia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat