Porvoon kaksoismurhan tutkinta jatkuu: HS:n tietojen mukaan kolmikymppiset vanhemmat työskentelivät luovilla aloilla - Kotimaa | HS.fi

Porvoon kaksoismurhan tutkinta jatkuu: HS:n tietojen mukaan kolmikymppiset vanhemmat työskentelivät luovilla aloilla

Poliisi ei vahvista, epäilläänkö liikenneturmassa kuollutta miestä naisen ja lapsen kuolemista.

19.11.2021 17:28

Poliisi jatkaa Porvoon torstaisen perhetragedian tutkintaa. Naisen ja alle kouluikäisen lapsen epäillään joutuneen murhan uhreiksi Porvoossa.

Heidät löydettiin varhain torstaina kuolleina yksityisasunnosta. Keskusrikospoliisin mukaan perheen isä kuoli torstaina henkilöauton ja kuorma-auton törmäyksessä Helsingin Kyläsaaressa.

HS:n tietojen mukaan nainen työskenteli media-alalla ja mies luovalla alalla. Heidän lapsensa oli parin vuoden ikäinen.

Tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo ei kommentoi sitä, epäilläänkö miehen aiheuttaneen tahallaan kuolemansa ja onko hänellä mahdollisesti yhteyttä naisen ja lapsen kuolemiin.

Aarnisalo kertoi perjantaina, että poliisille on muodostunut tapahtumista kokonaiskuva ja näkemys siitä, missä järjestyksessä tapahtumat ovat edenneet. Poliisi ei kuitenkaan toistaiseksi tiedota tutkinnan tuloksista.

Lue lisää: Naisen ja lapsen epäillään joutuneen henkirikoksen uhreiksi Porvoossa, isä löytyi kuolleena Helsingistä – Poliisi tutkii tapausta kahtena murhana

Keskusrikospoliisin mukaan perheen isä kuoli torstaina henkilöauton ja kuorma-auton törmäyksessä Helsingin Kyläsaaressa. Kuorma-auto kuvattuna torstai-iltana.

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina ensimmäisenä, että henkirikoksessa kuoli kolmikymppinen media-alalla työskennellyt nainen. Alle 30-vuotias perheenisä on lehden mukaan puolestaan niittänyt mainetta aiempina vuosina luovalla alalla.

Myös HS on saanut vahvistuksen media-alalla työskennelleen naisen ja luovalla alalla työskennelleen miehen tuoreista kuolemista. He ovat asuneet HS:n tietojen mukaan samassa osoitteessa puutalossa Porvoon keskusta-alueella.

Porvooseen he ovat aiemmin muuttaneet läheiseltä paikkakunnalta.

Liikenneturmassa kuollut mies on esiintynyt jossain määrin julkisuudessa luovan työnsä vuoksi. Hän on saanut työstään myös kansainvälistä tunnustusta.

Naisen työnantaja sai torstaina kaupungin kriisityöntekijältä tiedon tämän kuolemasta. Myös poliisi on puhuttanut työnantajaa naisen kuoleman vuoksi.

Viranomaiset eivät ole kuitenkaan vahvistaneet työnantajalle kuolemantapauksen yhteyttä poliisin tutkimiin henkirikoksiin, vaikka yhteys näyttää työnantajan edustajan mielestä varsin selvältä.

Nainen oli ehtinyt työskennellä uudessa media-alan työpaikassaan vain lyhyen aikaa. Työnantajan edustaja luonnehtii häntä iloiseksi ja energiseksi, eikä hän tuonut työpaikalla esiin mitään mahdollisia perhe-elämään liittyviä ongelmia.

”Tieto kuolemasta tuli meille kaikille suurena järkytyksenä. Epäusko valtasi koko ryhmämme”, työnantaja sanoo HS:lle.

Poliisi aikoo tiedottaa tapauksesta lisää aikaisintaan ensi viikolla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat