HS:n koronakatsaus: Sairaalahoidossa nyt enemmän potilaita kuin kertaakaan epidemian aikana - Kotimaa | HS.fi

HS:n korona­katsaus: Sairaala­hoidossa nyt enemmän potilaita kuin kertaakaan epidemian aikana

HS:n kerran viikossa julkaistava koronakatsaus kertoo rokotus-, sairaalahoito- ja tartuntatilanteen kehittymisestä viime viikkoina.

22.11. 12:04

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilaston mukaan nyt korkeampi kuin kertaakaan koko epidemian aikana.

Maanantain tietojen mukaan sairaalahoidossa oli 322 koronatautipotilasta, kun viikko sitten potilaita oli 284 ja kaksi viikkoa sitten 255.

Aiempi potilashuippu oli viime maaliskuussa, jolloin potilaita oli enemmillään 313.

Keväällä 2020 THL:n tietojen mukaan potilaita oli enimmillään 244. Tilastointia tosin uudistettiin syksyllä 2020, eikä sairaalahoitoa tilastoitu epidemian alussa aivan yhtä kattavasti kuin nyt.

Tehohoidon tarve kasvoi myös. Maanantain tietojen mukaan tehohoidossa on nyt 43 henkeä. Viikko sitten tehohoidossa oli 36 potilasta, kaksi viikkoa sitten 34.

Tehohoidon huippulukuihin on vielä matkaa. Huhtikuussa 2020 tehohoitoa sai enimmillään 83 potilasta.

Tiedot ilmenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantain tiedoista. Tiedot päivittyvät kattavasti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kolmansia rokoteannoksia on Suomessa annettu sunnuntain tietojen mukaan 3,2 prosentille väestöstä. Esimerkiksi Islannissa kolmannen annoksen on saanut jo noin 29 prosenttia väestöstä.

HS:n uudet rokotusgrafiikat seuraavat nyt myös kolmansia annoksia. Tiedot ovat grafiikoissa saatavilla kunnittain ja maittain. Kaikista maista tietoja ei vielä ole tarjolla.

Kuntatasolla eniten kolmansia annoksia ovat antaneet useat Lapin ja Ahvenanmaan kunnat. Esimerkiksi Utsjoella jo 13,3 prosenttia väestöstä on saanut kolmannen annoksen.

Kaksi annosta saaneiden rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneiden keskuudessa nousi viikossa 0,5 prosenttiyksikköä ja oli THL:n mukaan sunnuntaina noin 81 prosenttia.

Tartuntojen ilmaantuvuUs jatkoi nousuaan. Ilmaantuvuusluku on nyt maanantaina noin 234, kun viikko sitten se oli noin 204 ja kaksi viikkoa sitten 173.

Ilmaantuvuus tarkoittaa raportoitujen tartuntojen määrää 14 päivän aikana 100 000:ta asukasta kohti.

TÄMÄ HS:N koronakatsaus ilmestyy kerran viikossa. Mikäli haluat seurata lukuja tarkemmin, HS:n päivittäin päivittyvät koronagrafiikat löydät tästä koronatilannejutusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat