Turun Pernon ampumisesta nostettiin murhasyyte 28-vuotiasta miestä vastaan - Kotimaa | HS.fi

Turun Pernon ampumisesta nostettiin murhasyyte 28-vuotiasta miestä vastaan

Pääsiäisenä 2021 tapahtuneessa ampumisessa kuolivat 27-vuotias syytetyn kaveri ja 25-vuotias sivullinen nainen.

Poliisi sai aamuneljän jälkeen ilmoituksen ampumisesta kerrostalossa Turun Pernossa 3.huhtikuuta 2021. Paikalta löytyi kaksi vainajaa ja yksi loukkaantunut. Poliisi otti epäillyn kiinni rappukäytävästä.

23.11. 13:37

Turun Pernon viimekeväisestä ampumisesta on nostettu murhasyytteet 28-vuotiasta kouvolalaismiestä vastaan. Syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta muun muassa kahdesta murhasta, kolmesta murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.

Henkirikokset tapahtuivat pääsiäislauantaina aamuyöllä Turun Pernossa sijaitsevassa kerrostalossa ja kerrostalon läheisyydessä. Henkirikosten uhreiksi joutuivat 27-vuotias mies ja 25-vuotias nainen, joka poliisin mukaan oli sivullinen.

Poliisin mukaan epäilty käytti aseenaan haulikkoa. Ase oli perikunnan omistama, jonka hallussapitoon epäillyllä ei ollut lupaa.

Poliisin mukaan teon taustalla ei ollut yksittäistä selvää motiivia, vaan kyse oli monien tapahtumien summasta. Taustalla oli muun muassa kiista 20 euron velasta.

”Motiivin taustalla vaikuttaneita taustatekijöitä ovat saattaneet olla epäillyn tausta koulukiusattuna, huumeiden käyttö sekä epäillyn ja 27-vuotiaan miesuhrin välille syntynyt riita ja uhka ystävyyden katkeamisesta”, tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio kertoi lokakuussa tiedotteessa.

Lue lisää: Poliisi: Turun Pernon henki­rikosten taustalla 20 euron velka

Miesten välinen erimielisyys johtui 20 euron velasta, joka liittyi huumausaineiden toimittamiseen, käytännössä siis bensarahaan.

Epäilty tekijä ja henkirikoksen uhriksi joutunut 27-vuotias mies olivat poliisin tiedon mukaan olleet vuosien ajan kavereita.

Rikoksista epäilty mies saa syytteen myös huumausainerikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Lue lisää: Uutta tietoa Turun Pernon epäillystä kaksoismurhasta: Ampuminen alkoi pihalla ja jatkui asunnossa, taustalla edellisenä päivänä syntynyt erimielisyys

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat