Turussa tapahtunutta alaikäisten väkivallantekoa tutkitaan tapon yrityksenä - Kotimaa | HS.fi

Turussa tapahtunutta ala­ikäisten väkivallan­tekoa tutkitaan tapon yrityksenä

Poliisin mukaan uhrin kokema väkivalta oli voimakasta ja uhkasi tämän henkeä. Kiinnioton yhteydessä epäillyt käyttäytyivät aggressiivisesti.

23.11. 15:49

Poliisi selvittää Turussa viikonloppuna tapahtunutta väkivallan­tekoa, josta epäiltynä on kaksi alaikäistä poikaa, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä, koska pahoinpitelyn uhrin katsotaan olleen hengen vaarassa.

Epäilty rikos tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä Sirkkalan­kadulla lähellä Turun keskustaa sijaitsevassa yksityis­asunnossa.

Poliisin mukaan asunnossa oli tapahtumahetkellä neljästä nuoresta koostunut seurue, johon kuului kolme poikaa ja yksi tyttö. Nuoret nauttivat alkoholia tytön asunnolla.

Poikien välille tuli yöllä riita, jonka seurauksena vuosina 2004 ja 2005 syntyneet pojat kävivät vuonna 2004 syntyneen uhrin kimppuun. Uhria pahoinpideltiin pään ja ylävartalon alueelle.

Väkivallanteko keskeytyi, kun poliisit saapuivat asuntoon naapureiden hätäpuhelun jälkeen. Epäillyt käyttäytyivät tilanteessa aggressiivisesti, minkä vuoksi poliisi kertoo joutuneensa käyttämään voimakeinoja. Kiinniotto­tilanteessa toinen epäillyistä esimerkiksi sylkäisi poliisia kasvoille.

Poliisi otti epäillyt kiinni ja heidät on pidätetty. Poliisin mukaan uhrin kokema väkivalta oli voimakasta ja henkeä uhkaavaa.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa myös, että alaikäisten tekemät väkivallanteot ovat olleet sen alueella selvästi kasvussa. Erityisesti kasvua on viime vuodesta tähän vuoteen verrattuna.

Poliisin tietoon on tullut tänä vuonna 19 törkeää pahoinpitelyä, kun niitä oli kirjattu vuotta aiemmin 11 kappaletta.

Pahoinpitelyjä tai lieviä pahoinpitelyjä on kirjattu tänä vuonna tähän mennessä 429, kun viime vuonna niitä oli kaikkiaan 318. Kasvua on ollut noin 35 prosenttia.

Viime viikonloppuna Turussa tapahtuneen väkivallanteon lisäksi Lounais-Suomen poliisi on tänä vuonna tutkinut kahta muuta alaikäisten tekemää tapon yritystä, joista toisessa epäilty tekijä on ollut alle 15-vuotias.

"Havaittavissa on ollut, että osa väkivallanteoista kohdistuu myös täysin ulkopuolisiin, tuntemattomiin henkilöihin”, kertoo rikoskomisario Kirsi Alaspää Turun lapsirikostutkinnasta tiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat