Peruskoulun jälkeinen opiskelupaikka puuttuu noin 660 oppivelvolliselta - Kotimaa | HS.fi

Peruskoulun jälkeinen opiskelu­paikka puuttuu noin 660 oppi­velvolliselta

Tässä kuussa opiskelupaikka puuttui noin 660 keväällä perus­opetuksen päättäneeltä, kun vuosi sitten vastaava luku oli noin 2 700.

Viime keväänä peruskoulunsa päättäneiden oppivelvollisuus jatkuu, kunnes oppivelvollinen täyttää 18 vuotta.

24.11. 10:27

Entistä useampi perusopetuksen keväällä päättänyt nuori näyttää päässeen tänä syksynä jatkamaan opintojaan, tiedottaa Opetus­hallitus.

Marraskuussa 2020 ilman opiskelupaikkaa oli noin 2 700 perusopetuksen keväällä päättänyttä nuorta. Tässä kuussa opiskelupaikka puuttui noin 660 keväällä perusopetuksen päättäneeltä.

Noin 215 kunnassa vailla opiskelupaikkaa on yksi tai ei yhtään nuorta.

Opetushallituksen mukaan ilman opiskelupaikkaa olevien määrä elää, sillä luvussa näkyvät myös opiskelupaikkaa tai koulutusta vaihtavat.

Nykytietojen mukaan noin 1 760 toisen asteen opiskelun aloittanutta nuorta on vaihtanut alaa tai opiskelupaikkaa syksyn aikana. Oppivelvollisuuslain muutoksen myötä oppilaitoksilla ja kunnilla on velvollisuus auttaa nuoria uuden opiskelupaikan saamisessa.

Viime keväänä peruskoulunsa päättäneiden oppivelvollisuus jatkuu, kunnes oppivelvollinen täyttää 18 vuotta. Oppivelvollisuuden laajentamisen yhteydessä on uusittu myös perusopetuksen jälkeisen koulutuksen hakumenettelyjä. Ensi kevään yhteishaun koulutustarjonta on julkaistu ja nähtävissä Opintopolku.fi-palvelussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat