Yle: Vaalipäällikkö Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnassa uusi käänne - Kotimaa | HS.fi

Yle: Vaalipäällikkö Pekka Katajan murha­yrityksen tutkinnassa uusi käänne

Syyttäjä pohtii Teemu Torssosen ex-puolison muuttuneiden puheiden merkitystä.

Jyväskyläläisten hyväksi -valtuustoryhmän kaupungin­valtuutettu Teemu Torssonen Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä helmikuussa.

24.11. 17:54

Perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnassa on ilmennyt uusi käänne, sillä tutkinnassa on kuultu hiljattain uutta todistajaa, kertoo Yle.

Uusi todistaja on keskisuomalaisen poliitikon Teemu Torssosen entinen puoliso, joka Ylen mukaan on muuttanut mieltään, eikä enää käytä lähiomaisen kieltäytymis­oikeutta todistamisesta.

Katajan kimppuun hyökättiin tämän kotona viime vuoden heinäkuussa Jämsässä. Torssosen epäiltiin ensin sekaantuneen tekoon, mutta syyttäjä jätti syytteen nostamatta. Toisen osalliseksi epäillyn miehen syytteet kaatuivat maaliskuussa.

Lokakuussa Torssonen tuomittiin toisessa rikosasiassa vuoden ja viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen muun muassa törkeästä pahoinpitelystä.

Nyt poliisi on Ylen mukaan kuullut murhayritys­jutussa uutena todistajana Torssosen entistä puolisoa, joka olisi muuttanut mielensä ja saattaisi todistaa entistä puolisoaan vastaan.

He erosivat Ylen mukaan riitaisissa merkeissä.

Torssonen ei ole kuitenkaan jutussa epäilty. Syyttäjä tutkii nyt Ylen mukaan ex-puolison sanomisia sekä luotettavuutta ja harkitsee sitten, onko jutussa syytä peruuttaa Torssosen syyttämättä­jättämis­päätös, mikä olisi harvinainen ratkaisu.

Torssonen on erotettu perussuomalaisista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat