Suomessa on 1,6 miljoonaa rokottamatonta – Katso HS:n koneesta, keitä he ovat - Kotimaa | HS.fi

Suomessa on 1,6 miljoonaa rokottamatonta – Katso HS:n koneesta, keitä he ovat

Helsingin Sanomat kokosi tiedot eri-ikäisten rokottamattomien määristä kaikissa Suomen kunnissa.

Yli 80 prosenttia yli 12-vuotiaista suomalaisista on ottanut koronavirusrokotteen.

27.11.2021 20:03 | Päivitetty 28.11.2021 6:27

Suomen koronavirustilanne on pahentunut, ja tällä viikolla on ilmoitettu uusista rajoituksista sekä otettu etätyösuositukset uudelleen käyttöön osassa maata.

Lue lisää: ”Tässä ei ole kyse reiluudesta vaan tartuntataudista” – HS selvitti, ketä uusilla korona­toimilla suojellaan ja miksi myös rokotettujen elämää rajoitetaan

Suomessa on käyty keskustelua alle 12-vuotiaiden rokottamisesta sekä kolmansien rokoteannosten aikaistamisesta. Tehokkain keino torjua viruksen leviämistä on kuitenkin se, että mahdollisimman moni aikuinen ottaisi molemmat rokotteet.

”Kaikkein tärkeintä olisi saada rokottamattomat aikuiset rokotettua. Se on numero ykkönen. Vasta kakkosena tulevat nämä muut asiat”, totesi ylilääkäri Hanna Nohynek Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) aiemmin tällä viikolla.

Lue lisää: THL:n Nohynek: Sairaaloiden kuormitus ei riipu lasten rokotuksista tai kolmansista annoksista, vaan rokottamattomista aikuisista

Rokottamattomien riski joutua sairaalahoitoon tai kuolla koronaviruksen takia on huomattavasti korkeampi kuin rokotetuilla.

Lue lisää: Katso HS:n haku­koneesta, mikä on kaltaisesi suomalaisen riski kuolla tai joutua sairaalaan, jos korona­tartunta iskee

Yli 12-vuotiaista suomalaisista yli 80 prosenttia on ottanut kaksi rokotetta. Kun mukaan lasketaan myös alle 12-vuotiaat, joita ei rokoteta, on rokotuskattavuus vähän päälle 70 prosenttia.

Yhteensä rokottamattomia suomalaisia on siis noin 1,6 miljoonaa. Se tarkoittaa, että Suomessa on yhä merkittävä joukko ihmisiä, joilla ei ole rokotteiden tuomaa suojaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat